Gör-det-själv Auto Larm Installation

En billarm skyddar din bil från stöld. Ett bra larmsystem kan ge år av säkerhet, förbättra din sinnesfrid och avskräcka potentiella tjuvar. Du behöver någon grundläggande elektriska kunskaper (inklusive hur man använder en multimeter) för att slutföra installationen. Installation komponenter och riktningar varierar mellan fordon, så det är viktigt att rådgöra med din bilens bruksanvisning. Saker du behöver
fordonsmontering guide
Highlighter
eltejp
Elektriska bandklammorna
Skruvmejslar
Regelbundna vass tång
böjd vass tång
Wire fräs /VECKARE
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

De-clutter ledningarna enheten genom att eliminera trådar du inte kommer att använda. Lossa kablarna till kontakterna. Twist trådar tillsammans att gå till samma kontakt och linda in dem tillsammans med eltejp. Tillfälligt linda mindre buntar i en stor bunt. Identifiera var de små grupper av ledningar som ska anslutas till din bil. Några vanliga områden är förare kick panel, antändning sele och kropp styrenheterna. Grupp alla drivrutiner kick panel trådar samman och linda tejp runt dem. Gör samma sak med alla andra bil sladdar.
2

bort panelerna för att komma till ledningar. Strap larmet på plats. Tänk dig en plats bakom handskfacket, i en panel eller under ett säte även om det kommer att kräva lite extra kabeldragning. Knyt larmet till ett stödförband eller stel kablaget.
3

Anslut övervakad switch (en dold strömbrytare som du aktiverar /avaktivera innan en betjänt parkerar din bil eller du får den på service) , LED-lampa som varnar tjuvar att larmet är på och externa antenner enligt anvisningarna i installationshandboken. Kör kablarna till dem. Testa alltid anslutningar med en multimeter innan ett slutligt anslutning. Se till att alla anslutningar är fasta och fria från spänningar.
4

Anslut eventuella reläer (om det behövs) och dra kablar till dem.
5

Install chock och rörelsesensorer. Inte montera dem under huven eller i något område där de kunde få våt. Givaren monteras nära centrum av fordonet så att den kommer att avkänna stötar framifrån och bak. Testa dess täckningsområde innan du monterar den. Anslut resterande kablarna till sina rätta platser.
6

Montera sirenen. Sirenen kommer att vara under huven. De flesta larm enheter har en positiv sirenutgång. Anslut kabeln från enheten till den positiva ledningen på sirenen. Tråden från enheten ansluter till den positiva ledningen på sirenen. Tråden kommer att behöva passera genom brandväggen av bilen. Vissa fordon har oanvända pluggar eller genomföringar. Fisk tråden genom ett av dessa och göra anslutningar.
7

Fäst sirenen på fordonet, kanske till brandväggen eller annan plats som har utrymme för det. Denna plats bör vara hög i motorrummet och minst 18 inches bort från värme såsom avgasgrenrör. Använd självgängande skruvar för att säkert montera sirenen. Sirenen öppningen ska peka nedåt för att hålla vatten ur den och förstärka den högt ljud som studsar från marken.
8

Installera paneler på bilen med sina clips och skruvar.

9

Följ larminstruktioner för testning och felsökning av installationen. En extremt känslig inställning på någon sensor kan resultera i falsklarm. Testa varje dörr för sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89962.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.