Hur man installerar ett larmsystem på en motorcykel

En motorcykel är en rolig men dyr investering. Om du spendera lite pengar på ett bra larmsystem för din motorcykel, kommer du aldrig oroa dig. Även den finaste larmsystemet är värdelös om den inte är korrekt installerad. Följ dessa steg för att lära hur man installerar ett larmsystem på en motorcykel. Saker du behöver
Motorcykel
Larm
Verktyg
Visa fler instruktioner
1

Gör din forskning. Samla alla de handlingar du behöver för installationen, inklusive instruktioner larmsystem och kopplingsscheman. Du kan få kopplingsscheman från generalagenten, från din motorcykel ursprungliga manuell eller online. Vet ledningar färger, platser och polariteter innan du börjar.
2

Planera installationen för att spara tid i det långa loppet. Undersök din motorcykel side-by-side med diagrammen.
3

Få all nödvändig utrustning tillsammans. Den typ av utrustning du behöver beror på vilket system du köper.
4

Förbered ledningarna. Hitta motorcykelns batteri, och koppla den negativa (-). Terminalen för att undvika kortslutningar och batteriförbrukning
5

Tvinna trådarna i samma pluggen ihop och tejpa dem med eltejp. När du är klar med inslagning dessa mindre buntar, dem band tillsammans. Hitta de trådar du ska ansluta till på din cykel.
6

hitta någon extra kabeldragning. De flesta av trådarna kommer att köra från antändning av din motorcykel tillbaka mot mitten av motorcykeln till säkringsboxen. Öppna tändningslåset att testa kablar för att se till att de är de rätta. Du kommer inte att ansluta till en tråd nära tändningen. Du kommer att behöva följa kabeln tillbaka mot säkringsdosan, närmare den monterade larmsystemet.
7

bort panelerna där dina ledningar är lokaliserade. Kom ihåg var alla skruvar och clips går.
8

Välj en plats för installation. Finn en plats som inte är synlig.
9

Rem eller vidhäfta systemet till ett stödförband eller plan yta. Om du använder den självhäftande dynan som medföljde systemet, se till att förbereda ytan med alkohol eller ett avfettningsmedel innan montering. Först
10

Test polariteten och sedan börja ansluta ledningarna till rätt platser. Det bästa sättet att göra detta är genom lödning eller värmekrympning anslutningarna. Du kan också skarva kablarna och sedan tejpa dem med eltejp.
11

Vet trådarna. ACC /Interface kabeln ansluts till IGN /ACC kabel i motorcykelns tändningslås sele. Tråden du letar efter i tändningslåset sele bör vara 12 volt när tändningen är på, och ska inte visa någon spänning när tändningen är avstängd.
12

Hitta trådarna startspärr. Skär sidan av kabeln som leder tillbaka till huvudströmmen av cykeln. Anslut ena änden av den kapade kabeln till den första startspärr tråd och den andra änden av snittet kabeln till den andra startspärr tråden.
13

Anslut ström-och jordledningar direkt till batteripolerna. Du behöver omlott klämmor eller terminaler kranar.
14

Se handboken och se till att alla systemets funktioner fungerar korrekt. Om du har några problem, läs avsnittet Felsökning i manualen och kontrollera alla dina anslutningar.
15

Sätt alla panelerna igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89781.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.