Om Remote Keyless Bil Entry

Koppla din motor på, låsa dörrar eller öppna lastbilen från ett avstånd. Remote Keyless bil posten är något som använder en tv: ns fjärrkontroll. Mest fjärr keyless bilar inträde enheter i Amerika vågor radio på en 315 MHz. Européerna använder en högre radiofrekvens än Amerika och Japan. Blinkande ljus eller klingande av ett horn är gemensamma drag i fjärrsystem bilar inträde. Med ett fjärrsystem är lika enkelt som att slå på en lampa eller byta kanal på en tv-fjärrkontroll. Fjärrkontrollen box som bärs på en nyckelring är vanligtvis kallas en fob. Historia

De tidigaste fjärr keyless sändare var små radiostyrning lådor som används en enkel signal. Problemet med denna tidiga föregångare var att de alla delade en universell signal. Detta innebar att de tidigare fjärrkontroller som främst används för garageportar, lämnade privat egendom utsatta för närliggande signaler från andra fjärrkontroller. DIP-omkopplaren kom på 1970-talet, men hade bara en begränsad nivå av säkerhet, ungefär tvåhundrafemtio kombinationer. Konceptet bakom dip switch var synkronisering manöverboxen i ett garage med fjärrkontrollen. Detta gjordes genom ledningar åtta växlar på fjärrkontrollen kretskortet och åtta växlar på styrboxen att vara identical.General Motors var det första bilföretaget som har en fjärr keyless tändsystemet i sin produktlinje.

Funktion

fjärrkontrollens funktioner för att låsa och låsa bilen dörrar, öppna en bil trunk, rulla ner fönstren, och arm eller avväpna en bil larm. Gränssnittet som styr dessa funktioner visas på framsidan av fjärrkontrollen eller nyckel handtag. Vissa nyckellösa enheter har speciella funktioner som fungerar med hjälp av en kombination av kontrollerna på framsidan av fjärrkontrollen, exempelvis att hålla ned låsknappen ett par sekunder för att rulla ner fönstren. Ett gemensamt drag är den kill switch eller panik-knappen. Funktionen för denna knapp är att stoppa en oavsiktlig klingande av billarm. Vanligtvis kommer tändningen startar inte direkt efter frånkoppling av larmet.
Typer

keyless inresa systemet implementeras i nyckeln, eller är ansluten till nyckelringen som en separat fjärrkontroll. En avlägsen inträde enheten fungerar genom att skicka signaler från fjärrkontrollen, i form av radiovågor, till det mottagande systemet i bilen. Dessa signaler tas emot i små pulser av systemet för bilar, och sedan tolkas för att utföra en uppgift som låser upp en dörr, rulla ned ett fönster, popping lastbilen, eller säkra lås på alla dörrar. Vissa system för nyckellös bil posten är krypterad. Kryptering förhindrar inbrottstjuvar från att hacka din bil systemet. Detta är en viktig funktion för fjärr keyless inresa, speciellt för system som möjliggör fjärr tändningen för att starta fordonets motor igång. Alla fjärr keyless bilar inträde enheter fungerar som små radiosändare. När du trycker på en knapp, växlar mätaren på och sänder en radio kod till din bil.
Fördelar

aldrig glömmer att låsa en bildörr. Med fjärr keyless enheter bilar inträde människor kan låsa sina bilar från ett avstånd, vilket kan vara en realtid sparare i snabbköpet eller någon annan offentlig plats. Om du någonsin har haft erfarenhet av att inte vara säker på om du såg din bil dörrar, kommer du att förstå fördelarna med att ha en fjärrkontroll för din bil dörrar. Ett annat gemensamt drag som gynnar fjärr keyless bilägare instickningsanordning är möjligheten att öppna en trunk med en knapptryckning på din nyckelring. Denna typ av funktion gör det enkelt att ta med mat till bilen utan att behöva lägga ner saker för att låsa upp och lyft bakluckan på bilen.
Överväganden

Radio skannrar är fortfarande ett problem för någon att öppna sin bil med en radiosändare enhet, till exempel de som används för att öppna bildörrar på ett fullsatt offentlig plats. En smart tjuv kan fånga signalen du skickar till din bil när du låser upp din bil dörr med en fjärr keyless bil posten enhet. Ändå är det svårare för tjuvar att komma åt din bil på distans, eftersom dagens sändare använder en hoppkoden med över en biljon möjliga kombinationer. För mer säkerhet, dessa avlägsna keyless enheter skicka en andra signal till bilens mottagare för att lagra en ny kod. Detta sätt, är koden inte samma kod, och därför tjuven kommer att ha större svårigheter att få koden för att komma åt din bil. Den verkliga fråga här är vad som händer när du behöver hitta din bil efter att ha besökt en alla framfart dag shopping, eller du hamna glömmer var du parkerade din bil innan du lämnade den på fotbollsmatch. De flesta människor kommer att trycka på fjärrkontrollens knapp för att signalera att bilen piper eller lyser strålkastarna. Detta fungerar som en ledstjärna för att lokalisera din bil, men det kan också desynchronize fjärrkontrollen om du skulle trycka på knappen ett par hundra gånger i en mycket stor parkeringsplats. Detta problem kan lösas genom att slå på din bil motor, när du hittar bilen, ungefär åtta gånger för att ställa in mottagaren till programmeringsläget. Genom att trycka på knappar på fjärrkontrollen kommer mottagaren till att synkronisera med din fjärrkontroll. När du är klar, stäng av motorn, och fjärrkontrollen synkroniseras igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-alarms/89812.html

Previous:
Next:

Bil Larm

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.