Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Tips om hur man kan förbättra bränsle körsträcka

Trappa upp gaspriserna normalt har förare som vill få mer körsträcka ur varje gallon gas de lägger i sina bilens tank. Bränsleekonomin kan förbättras för nästan alla fordon, men förvänta dig inte att göra betydande vinster i bränsleekonomi utan att köpa en mer bränslesnål bil. Korrekt underhåll av fordon

Din motor är en balanserad maskin. När alla dess komponenter fungerar som de ska, det ger optimerad prestanda och bilen blir bättre bränsle körsträcka. När motorn är ansträngande på grund av dåligt fungerande komponenter eller att en brist sensor påverkar bränsleblandningen, kommer bilen förlorar bränsleeffektivitet. Därför lönar det sig att se till att din bil är väl underhållna. Detta inkluderar att se dina däcken har rätt lufttryck. För lågt lufttryck ökar mängden friktion mellan bilen och vägen, vilket gör att använda mer kraft för att vrida däcken, och i sin tur använder mer bränsle.
Drive konservativt

Aggressiv körning drar mer bränsle än skonsam körning. Frekventa accelerationer, hård inbromsning och fortkörning kan alla orsaka din bil att använda mer bränsle än den skulle om man kör på stadiga, jämna hastigheter. Förutom att uppmärksamma hur du kör, uppmärksamma när och var du kör. Planera dina resor kommer att bidra till att minska bränsleförbrukningen.
Ändra dina fordon

Mekaniska ändringar på ett fordon kommer att hjälpa sin totala bränsleekonomin, såsom att byta luftfiltret, bränslefilter och tändstift. Övriga prestanda uppgraderingar som kan gynna din bil genom att lägga hästkrafter, samt skära ner på bränsleförbrukningen, inkluderar uppgradering av insugs-och avgassystem samt installera en högpresterande dator chip, som kommer att reglera bränsleblandningen för optimal effektivitet.

Andra tips

Övriga förändringar för att förbättra bränsleekonomin inkluderar inte låta bilen gå på tomgång mer än en minut, planera dina resvägar och tider för att undvika rusningstrafik och använder farthållaren att minimera hastighetsförändringar och minska risken för misstag fortkörning. Använda overdrive-funktionen på din sändning kommer också bidra till att förbättra bränsleekonomin eftersom motorn kommer att arbeta mindre i överväxeln inställningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135719.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.