Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Shift en MGB Overdrive Transmission

De flesta moderna bilar levereras med antingen en 5-växlad (eller 6-växlad) manuell växellåda eller automatisk växellåda. Men många klassiska bilar använder 3-växlad eller 4-växlad växellåda manuell som utnyttjar en överväxel som aktiveras genom att trycka på en knapp istället för att flytta växelspaken i den högsta växeln. Den överväxel används när fordonet körs i högre hastigheter, till exempel på en motorväg eller en motorväg. Många klassiska MGBs kom med en växellåda med överväxel. Saker du behöver
MGB med överväxel transmission
Visa fler instruktioner
1

öka din hastighet till den punkt där överväxeln att fungera, vilket kommer att vara på motorvägen hastigheter eller liknande höga hastigheter där du vill använda den högsta möjliga växel. Medan overdrive fungerar i alla hastigheter om bilen i en högre växel, kommer motorn inte att på ett effektivt varvtalsområde (motorns varvtal blir för låg) om överväxeln är inkopplad vid låga hastigheter.
2

Anlita overdrive funktionen av växellådan när den är i fjärde växeln och du vill byta till overdrive att sänka motorns varvtal. Knappen kommer att monteras antingen på rattstången eller på toppen av växelspaken. Konsultera instruktionsboken för klargörande på din modell av MGB. Ett ljus kommer att lysa i instrumentpanelen för att visa att överväxeln är inkopplad.
3

Frigör overdrive-funktionen genom att trycka på knappen igen när du saktar ner eller vill nedväxling. Växellådan kommer att sjunka ner i fjärde växeln och motorvarvtal kommer att gå upp. Växla ner manuellt genom växlarna om kommer till ett stopp. Om bilen körs sedan tillbaka upp till motorvägen hastigheter, engagera överväxeln när du är i fjärde växeln och vill sänka varvtalet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149586.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.