Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur man kopplar ihop en båttrailer

När det gäller att koppla en båttrailer till ett dragfordon, de mekanismer och förfaranden som är exakt samma som någon annan typ av släpvagn. Efter att ha slutfört processen några gånger, blir det andra natur, men kan återstående casual om stegen orsaka farliga ouppmärksamhet för detaljer. Alltid gå igenom säkerhetskontroller - mottagare spärren nedåt och säkrade, Släpvagnsbelysning funktioner fungerar, säkerhetskedjorna riktigt hängde - efter varje koppling. Saker du behöver
Assistant (tillval) katalog Sprint
Visa fler instruktioner
1

vända de bogsera fordonet så att dragkroken är nära till mottagaren på änden av släpvagnen tungan. Kontrollera att mottagaren och kulan är av samma storlek: beteckningar är inbäddade i båda komponenterna. Vrid handtaget på toppen av jacket på vagnen monterade tungan i medurs riktning tills mottagaren är ungefär 1 tum högre än hitch på baksidan av dragfordonet.
2

Flytta bogsera fordon så att kulan på dragkroken är omedelbart under mottagaren på änden av släpvagnen tungan. Denna del av processen är mer lätt gjort med en assistent vägleda föraren
3

Kontrollera att fästanordningen inuti mottagaren är olåst,. Den är olåst om den lilla spaken ovanpå mottagaren är i 90 graders vinkel mot marken och den lilla inre tanden inuti mottagaren rör sig bakåt och framåt fritt när knuffade och drog med fingertryck.
4

Vrid handtaget på släpvagnen tungan uttaget moturs tills mottagaren har lagt sig helt över hitch bollen och alla vikt stöds av dragfordonet. Den lilla spaken på toppen av mottagaren rör sig nedåt som vikten överförs tills det är parallellt med marken, när den är, lås fast med en saxpinne. Kontrollera visuellt under mottagaren att bekräfta den lilla tanden som tidigare röra sig fritt är nu positivt låst under bollen. Vrid kontakten i dess horisontella - stuvade - orientering. Häng släpets säkerhets kedjor på hakarna på dragfordonet.
5

Anslut de elektriska funktionerna i släpvagnen till dragfordonet med de matchade manliga och kvinnliga komponenter nära tungan änden och dragkrok resp. En platt fyra stift används normalt för släpvagnar utan elektriska bromsar, ett runt sju-polig kontakt används normalt för släpfordon försedda med elektriska bromsar. När kontakterna pressas samman, har din assistent bekräfta att alla Släpvagnsbelysning funktioner fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149552.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.