Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Dra en båt bakom ett femte hjul

Sommartid kommer ut semester anda och reslust hos dem som vill resa till fjärran destinationer. Dragande ett femte hjul släp kan vara en del av denna semester regim. När destinationen innebär en havsstrand, sjö eller flod, kan det innebära att föra längs en båt. Dragande en båt bakom ett femte hjul släp kräver några extra försiktighetsåtgärder att ägaren bör vidta innan resan. Korrekt bogsering och körning förberedelser kan göra semestern roligare. Saker du behöver
US Department of Transportation Bogsering Laws pamflett
Department of Motor Vehicles Bogsering Guide och lagar
kottar trafikanter (om tillämpligt)
Visa fler instruktioner
1

få en kopia av din statliga bogsering lagar och förordningar från US Department of Transportation, eller en guide från din lokala avdelning av motorfordon. Du kan besöka en webbplats som tillhandahåller information, t.ex. den som finns på NSA Products Inc., som listar statens bogsering lagar för husvagnar. Ett antal faktorer - såsom total triple-bogsering längd, vikt, beläggning och snö krav kedjan - kommer att listas. Granska din försäkring för att avgöra om triple-bogsering täckning ingår.
2

Size din femte hjulet skumt med båttrailer och vikt för minimal och maximal dragkapacitet. Klass 4 missöden har en tyngd och styrka rating på 7500 pounds, medan båtar och trailers som överstiger 14,000 pounds kommer att kräva en klass 5 skumt. Bumper missöden bör undvikas om möjligt, till förmån för svetsad ram missöden som ger extra stöd. DRAGKROK diametrar bör exakt passa dimensionerna hitch socket,. Dvs en 2-tums boll för en 2-tums uttag och en 2 1/2-tums boll för ett 2 1/2-tums socket

3

övningsköra och manövrering av vändskiva, med båten fäst i en ledig parkeringsplats. Ställ upp några koner och praxis som gör flera grunda och snäva svängar, observera hur mycket vändradie du behöver för manövrar. Öva säkerhetskopiera, tittar på dina sidospeglar att hålla både trailer och båt i linje och spåra ordentligt. Använd små justeringar på ratten först, tills du kan mäta svarvning reaktion av både fordon bakom dig.
4

service din bogsera bilen ordentligt innan du lämnar. Få en adekvat tuneup att säkerställa att motorn kommer att prestera på sin maximala hästkrafter. Har kontrollera bromsarna för adekvat foder och läckagefria hydrauliska ledningar, bromsok och cylindrar hjul. Den stress och krav på kylsystemet kommer att förstärkas, ha så din radiator kontrolleras för läckor, lämplig kylvätska andel och nivå, tillsammans med ett kylsystem provtryckning. Ett komplett kylsystem flush och kylvätska ersättare kommer att säkerställa att ingen överhettning föreligger medan du är på väg. Kontrollera hjullager på släpvagnar på båten och vändskiva för korrekt skick och smörjning.
5

Håll din bil vid måttliga hastigheter, vid eller under hastighetsgränsen, för att undvika trailer gungning eller vandra. Undvik plötsliga inbromsningar som kan orsaka sladd eller överknytning av trailern. Gör breda svepande svängar vid lägre hastigheter, för att undvika trailer mager och sladdning. Alltid börja i den lägsta växeln och successivt öka upp genom växlarna tills du når en bekväm marschfart. Jack-kanin starter och plötslig acceleration kommer att sätta ångra stress på missöden, transmission och koppling.
6

Håll din bogsera fordon till rimliga och säkra längder från trafiken framåt och möjliggöra extra avstånd för plötsliga stopp. Sakta ner när du närmar konstruktion zoner och områden där trottoaren har gropar eller diken regn. Var medveten om att din släpvagn hjul sträcker ut förbi din bogsera fordonets hjulbas bredd, så kompenserar genom att hålla din bil närmare mittlinjen, för att undvika att köra släpvagnens hjul över axeln och trottoarkanter.
7

Använd handsignaler i korsningar, speciellt skymda korsningar där sikten är ett problem med gränsöverskridande trafik. Om du parkerar din bogsera fordon och släp, så på en nivå grad och fast satt i nödbromsen, med fordonet i "parken" eller i växeln. Blockera alla släpvagnens hjul bak och fram, för att undvika att halka eller glida. Följ alla trafiklagar. Ta regelbundna pauser, dra över till rastplatser efter långa körtider.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149545.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.