Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur tjänst en Yamaha Majesty

En del av ansvarsfullt bilägande innebär regelbundet underhåll ett fordon för att garantera säkerheten, lång fordonets livslängd och optimal prestanda. Liksom alla av företagets fordon, Yamaha skotrar kräver regelbundet underhåll, kan till stor del göras hemma för en lägre kostnad än i butiken. För att hjälpa ägarna genom denna process, ger Yamaha underhåll diagram och instruktioner i sin bruksanvisning för varje skoter. The Majesty är inget undantag. Utöver löpande avstämning och smörjning, inkluderar bruksanvisningen detaljerade instruktioner för tre viktiga servicearbeten. Saker du behöver
Wrench
Oljetråg
YAMALUBE 10W-40 eller SAE 10W-30 motorolja
Torr butik trasa
tändstiftsnyckel
Wire tjockleksmätare
Spark stiftgapet Tool Review NGK CR7E byte tändstift
Wire-borste
Lösning av 1 kopp vatten blandat med 1 msk bakpulver
12 volt, 8 amperetimmar ersättningsbatteri
Batteri laddare
Visa fler instruktioner
Oljebyte
1

Starta Yamaha Majesty och låta motorn värmas upp i flera minuter. Parkera skotern på plan mark och stäng av motorn.
2

Ta bort skruvarna för "Panel B," ligger på baksidan av skoter, och ta bort Panel B för att komma åt motorn. Placera ett oljetråg under motorn för att samla dränerad olja.
3

Ta motorn locket olja fyllning, ligger på toppen av oljetanken. Nästa, använd en skiftnyckel för att ta bort motorn bolt oljeavtappning och bricka från botten av tanken. Oljan ska rinna smidigt från botten av oljetanken och in i oljetråget.
4

Inspektera bulten oil drain för några tecken på skador eller allvarliga slitage. Byt ut den om det behövs.
5

Låt oljan rinna helt från tanken. Nästa, skruva bulten oljeavtappning och brickan på plats och fyll oljetanken med motorolja. Yamaha Majesty tar YAMALUBE 10W-40 eller SAE 10W-30 motorolja.
6

Häll olja tills oljenivån når mellan de två märkena på den sida av oljestickan, som är ansluten till botten av oljebehållaren tanklocket. När det inte skruva, oljepåfyllningslocket och oljestickan på plats igen.
7

Installera Panel B.
Tändstift Adjustement
8

Leta enda tändstiftet genom att skruva loss och ta bort skotern säte, dra upp förvaringsfacket, och skruva och ta bort locket tändstiftet.
9

bort tändhatten och skruva ur tändstiftet med ett tändstift skiftnyckel.
10

Inspektera spetselektroden isolatorn vid slutet av tändstiftet. Det bör vara fast och ljus-till-mediet brun till färgen. Om det är brända, spröd eller sprucken, byt tändstiftet med ett nytt NGK CR7E plug
11

Mät Tändstiftsgap -. Avståndet mellan kroken i ena änden av proppen - med hjälp av en mätare tråd tjocklek. Avståndet ska mäta mellan 0,028 och 0,031 inches.
12

vidga klyftan tändstiftet vid behov genom att dra kroken bredare med ett tändstift gapet verktyg.
13

Drag gapet genom att försiktigt trycka kroken mot ett fast underlag.
14

tillbaka tändstiftet med tändstiftsnyckel. Återgå tändhatten och lock, och installera om majestäts stol. Addera Battery Care
15

Skruva bort "Cowling A," längst bak i slutet av skotern, för att komma till skoterns batteri.
16

bort remmarna som håller batteriet på plats och batterikablarna, var noga med att skruva loss och ta bort den svarta, eller negativ, kabel först och rött, eller positivt, en sekund. Ta bort batteriet från skotern.
17

Spänn och rengör batteripolen. Använd en tråd-borste för att ta bort rost och en lösning av en matsked bakpulver och 1 kopp vatten för att rengöra någon uppbyggnad. Byt ut batteriet med en av samma spänning, 12 volt, om originalet är skadat.
18

Ladda batteriet fullt med en separat batteriladdare.
19

Sätt tillbaka batteriet, denna gång med den röda kabeln först och den svarta kabeln sekund. Fäst batteriet med Låsbyglar och installera Cowling A. Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120811.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.