Hur man testar ATV tändspolar Pickup

Felsöka en möjlig ATV börjar problemet genom att testa sina tändspolar pickup. Inne tändspolarna cylindriskt hölje finns två spolar av tråd, eller pickups, kallas den primära spolen och den sekundära spolen. Den primära spolen får spänning från ATV batteri. Den sekundära spolen skickar spänning till tändstiften som startar motorn. Varje spole har ett visst operativsystem hållfastheten som anges av tillverkaren. Detta motstånd hindrar alltför mycket elektrisk ström från att passera genom tråden, så rätt spänning kan nås av tändspolar pickup. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Fäst den svarta (negativa) ledningen multimetern till det yttre, minuspolen på tändspolen.
2

Anslut den röda (positiva) ledningen multimetern till det yttre, positiva polen på tändspolen. Vrid läsa ratten på multimeter ohm mäta motståndet i den primära picupspole. (Den grekiska bokstaven omega betecknar ohm.) Om behandlingen av multimeter skärmen skiljer sig från den som ges i instruktionsboken, är tändspolen trasig.
3

Koppla den svarta multimeter kabeln, sedan bifoga det till mitten, minuspolen på tändspolen. Avläsningen på multimeter skärmen motsvarar resistansen hos den sekundära pickup spole. En ohm läsning skiljer sig från den som ges i ATV handboken anger ett behov av utbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118539.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.