Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Diffspärr Vs. Limited Slip

Beläget i centrum av varje fordons drivaxel, differentialer skicka ström som motorn till hjulen, samt att hjulen kan rotera med olika hastigheter. Olika skillnader förbättra hanteringen på flera sätt. Limited Slip Differential

Även kallad positraction differentialer, är limited slip system utformade för att tillåta att differentialen omdirigera makten till en specifik hjul vid ett hjul stöter begränsad dragkraft. Limited slip kommer aldrig att helt låsa en differential i händelse av en total förlust av dragkraft, vilket gör installationen bäst lämpad för dagliga drivna fordon som ibland stöter dåliga körförhållanden.
Locking Differential

Kassaskåp inom en differential ger möjlighet för de vänstra och högra hjulen på ett fordon för att låsa tillsammans och snurra med samma hastighet, oberoende av dragkraft tillgänglig för någondera hjulet. Ett hjul på marken kommer att rotera med samma hastighet som ett hjul som kan ha lyfts från vägbanan vid ett hinder.
Differential Typer

Limited Slip differentialer fungerar automatiskt, men låsbara differentialer finns i konfigurationer som gör skåpen att fungera automatiskt eller på förarens behov. Automatiska skåp är gemensamma för off-road applikationer och kan orsaka dålig hantering i gatan förhållanden på grund av inlärningskurvan för förare i att bli vana vid hur ett fordon handtagen när differentialen är låst och olåst utan deras kontroll.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103236.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.