Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en dieselpumpen

En dieselmotor matas bränslet genom en injektion pump, som måste arbeta tillsammans med bränslespridare. Ställa in en dieselpump avser justering av timingen av pumpen att arbeta med spridarna när de sprutar in bränsle i kolvarna i motorn. Även om detta låter komplicerat, är det ett förfarande som kräver endast ett fåtal verktyg och kan göras under loppet av en eftermiddag. Saker du behöver
Hylsnyckel
13 mm hylsa
Oil
T-27 Torx bit
Borra med 3/4-tums bit
Blowtorch
Skruvmejsel
pyrometer
17 mm hylsa
Hole borr verktyg
Visa fler instruktioner
1

vrida skruvlock av dieselpumpen moturs för att ta bort det.

2

Använd 13-millimeters hylsnyckel för att lossa låsmuttern på Torx skruv. Om låsmuttern inte vridas fritt, applicera en liten mängd olja på skruven och låsmuttern, lossa den sedan. Ta inte bort låsmuttern, bara vända det tillräckligt för att lossa den på Torx skruv.
3

Vrid Torx skruven medurs 1 1/2 varv med T-27 Torx bit . Dra åt låsmuttern. Tillbaka skruven locket på dieselpump.
4

Fäst pyrometern till utloppet av fordonet. Borra ett 3/4-tums hål i avgasröret, 6 inches under där motorn grenrör ansluts till avgasröret. Sätt klämman bussningen hos termoelementet i hålet. Använd en blåslampa för att värma upp klämman bussningen tills den är glödhet och har svetsat till grenröret. Vänta 1 timme för den metall som helt cool. Sätt termoelementet elektroden i bussningen.
5

Lossa skruvarna på termoelementtrådarna. Skjut slutet ringkabelsko på den röda ledaren på skruven med den röda termoelement fäst vid den. Dra åt terminalen skruven. Skjut den gula ledningen terminal tråd ringen på skruven med den gula termoelement fäst vid den. Dra åt skruven. Skjut den medföljande skyddande plastfickor över skruvklämmor. Kör ledningstrådarna till baksidan motorn väggen, genom åtkomstporten och in i kabinen hos fordonet.
6

Klipp en 2 1/16 tum hålet i instrumentbrädan med ett hål borr verktyg. Sätt pryometer mätaren i hålet på baksidan av instrumentpanelen. Sätt ljuset trådarna pyrometern till instrumentets strömbrytare klipp.
7

Anslut ledarna som du matade in i kabinen på skruvplint placerade på baksidan av pyrometerns. Fäst den gula ledaren till pluspolen, märkt med ett "+"-tecken, och den röda ledaren till den negativa polen, märkt med ett "-" tecken. Dra åt skruvarna på terminalerna för att säkra dem på plats
8

Värm upp motorn, och sedan köra det i 15 minuter -. Uppför en backe, om möjligt - att göra motorn arbeta hårt. Övervaka pyrometern. När dieselpumpen har ställts in på rätt sätt, kommer avgastemperaturen går inte över 1.250 grader Fahrenheit. Om den gör det, måste du göra en justering.
9

Lossa de fyra 17-millimeters sexkantsbultar placerade på sidorna av insprutningspumpen. Ta del av injektorn ställning, lyft sedan försiktigt upp den och vrid det 2 grader moturs. Dra åt sexkantbultarna. Motorns avgaser ska nu köra på 1250 grader Fahrenheit eller nedan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102779.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.