Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Kan bränsleinjektorerna kontrolleras Individuellt?

Spridare är anslutna till både en trycksatt bränsle järnväg och en elektrisk stickpropp styr avfyrning av injektorn. Trycksatt bränsle passerar genom injektorn när den elektriska kontakten griper en solenoid, utlöser öppningen av en intern ventil. Medan ventilen är kortvarigt öppnas, passerar bränslet genom injektorn munstyckena och sprutas in i förbränningskammaren. Injektorer fungerar dåligt eller inte alls när solenoiden eller ventilen inte fungerar korrekt, eller då munstyckena blir tilltäppta eller skadade. Individuell injektor tester kräver användning av en multimeter, en skruvmejsel och en OBD-II-skanner eller läsare. Magnetventil och ventil

Placera fordonet i Park och slå på motorn. Placera metallspetsen av en lång skruvmejsel i skarven mellan den elektriska insticksanslutningen stolpen och bränsleinsprutaren. Håll i handtaget på skruvmejseln med bara fingrarna, eller tryck på handtaget mot örat. Laddningen av solenoiden och drift av ventilen skapar ett klickande ljud som kan kännas eller höras genom de vibrationer som överförs genom skruvmejseln. Om injektorn är "klicka" på magnetventilen och ventilen är i drift. Inga klicka indikerar injektorn är igensatt eller trasig.
Inkommande Voltage Test

bort den elektriska kontakten från insprutare. Vrid multimeter för att mäta spänningen. Vrid tändningsnyckeln till läge "RUN", men starta inte bilen. Montera det svarta multimeter sonden till en av de två inre kanterna av den elektriska kontakten, och bifoga den röda multimeter proben till insidan av den återstående delen av den elektriska kontakten. Multimetern ska läsa 12 volt. Om ingen spänning visas, är den elektriska kontakten inte ge el till bränslepumpen.
Elektriskt motstånd

bort den elektriska kontakten från bränsleinjektom . Vrid multimeter för att mäta ohm. Den ohm mätning kan visas som den grekiska "Omega" symbol (Ω). Tryck på den röda multimeter sond till en av de två bladen på injektorn elektriska anslutningspunkt. Anslut den svarta multimeter sond till återstående bladet. Övervaka den elektriska resistansen hos bränsleinsprutaren. Skriv ner detta antal. Specifika värden varierar beroende på injektorn tillverkare, kräver jämförelse av värdet på de återstående injektorer. Utför detta test på de återstående bränsleinsprutarna och sedan jämföra värdena. Misslyckade injektorer har resistansvärdena väsentligt annorlunda än de övriga spridare. Addera On-Board Diagnostics

Många elektroniskt bränsle sprutas fordon innehåller en OBD-II-port. Denna 16-stifts port är placerad under förarsidan streck under ratten. Stäng av fordonet. Anslut en OBD-II Scan Tool eller läsaren till hamnen. Vrid tändningsnyckeln till läge "RUN", men starta inte bilen. Följ instruktionerna på skärmen på läsaren och låta OBD-II läsare att dra diagnostiska koder från färddatorn. Tolka diagnostiska koder med hjälp av läsarens bruksanvisning eller genom att gå till OBD hemsida. Insprutare misslyckanden ofta rapporteras som alltför mager eller för-rika förutsättningar i specifika cylindrar. Alla felkoder bör utredas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102777.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.