Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Cavalier

Liksom de flesta bilar, kräver Chevrolet Cavalier en tuneup vid lämpliga intervall för att hålla motorn igång smidigt och effektivt. En tuneup om Cavalier består av rengöring av batteriet och byta tändstift, tändstift kablar, olja, luftfilter och bränslefilter. Efter en tuneup har utförts på bilen, fortsätta att utföra regelbundet underhåll som rekommenderas av Chevrolet. Underhållsintervallerna kan hittas i instruktionsboken. Saker du behöver
1/2-tums spärrnyckel
Tändstiftshylsa
nya tändstift
nytt tändstift trådar
Droppkar
1/2-tums set drivhylsa Flighter Long-neck tratt
Motoroljespecifikation
Skyddsglasögon
Skyddshandskar
skruvnyckel set
Bränslefilter snabbkoppling Tool Review Skiftnyckel
Batteri inlägget renare Tool Review Rena trasor
Visa fler instruktioner
byt tändstiften
1

Öppna huven och stötta på plats med huven låser stången. Från och med den första tändstiftet på framsidan förarsidan av motorn, dra ut tändkabeln från tändstiftet.
2

Sätt ett tändstiftshylsa över tändstiftet och vrid sockeln moturs med en spärr tills tändstiftet är löst. Avlägsna sockeln och avsluta lossa tändstiftet med fingrarna. Drag alltid ut stickkontakten och kassera den.
3

Skruva nytt tändstift i hålet och dra åt pluggen ned tätt med Ratchet och uttag. Dra inte åt tändstiftet.
4

Stick in tråden under början av det nya tändstiftet. Flytta till de återstående tändstift och upprepa samma procedur för att byta ut tändstiften ett i taget tills alla tändstift har ersatts.
Byt tändstift Wires
5

Dra tändkabeln från främre tändstiftet på förarsidan av motorn. Dra den andra änden av pluggen från anslutningen på fördelarlocket.
6

Matcha gamla tändkabeln upp med en av de nya tändkablarna för att hitta samma ledararea plugg. Tryck tändkabeln över toppen av tändstiftet tills den låses.
7

Skjut den andra änden av tändstiftet på anslutningen på fördelarlocket.
8 < p> Flytta till de återstående tändkablarna och upprepa samma process.
9

Inspektera alla tändkablarna för att se till att de är anslutna till tändstiften och till toppen av fördelarlocket.

Byt olja
10

Placera en långpanna under avtappningspluggen på botten av oljetråget.
11

Lossa och ta bort avtappningspluggen från oljetråget med en spärr och en socket. När kontakten är lös, avsluta skruva loss proppen med fingrarna. Placera kontakten på sidan.
12

Låt all olja rinna ut i oljetråget. Skruva tillbaka pluggen i oljetråget och dra åt pluggen med Ratchet och uttag. Dra inte åt pluggen.
13

Flytta droppskålen under oljefiltret. Lossa och ta bort det gamla oljefiltret från botten sidan av motorn. Kasta det gamla filtret i droppskålen. Skruva den nya oljefiltret på oljefilterhuset. När filtret är tätt, vrid oljefiltret ytterligare tre fjärdedelar av en sväng till rätt plats det.
14

Flytta till toppen av motorn och ta bort oljestickan. Placera långhalsade tratt i oljestickan röret. Fyll motorn med olja. Ta bort tratten och sätt tillbaka oljestickan. Dra runt motorn i ca 30 sekunder och slå sedan tillbaka motorn avstängd. Kontrollera oljenivån på mätstickan. Tillsätt olja som behövs för att få oljenivån till märket FULL på mätstickan.
Byt luft-och bränslefilter
15

Leta luftfilterboxen på toppen av motorn. Öppna locket och placera den ovanpå motorn.
16

Dra gamla luftfiltret ur lådan och sätt det nya luftfiltret. Anslut locket.
17

Skruva av tanklocket att avlasta gastrycket utanför bränslefiltret. Glider under den bakre delen av Cavalier och lokalisera bränslefiltret bakom bensintanken. Bränslet filtret har en skruv på bränsleledningen på ena änden av filtret och en snabb-connect bränsleledningen på den andra änden av filtret.
18

Placera droppskålen under filtret. Avlägsna snabbkoppling genom att skjuta i slutet av en snabbkoppling verktyg in i änden av bränsleledningen. Tryck på änden av verktyget i bränsleledningen och håll den stadigt med ena handen. Använd den andra handen för att dra bränsleledningen ur bränslefiltret. Lossa och skruva den andra linjen med en skiftnyckel.
19

Dra gamla bränslefiltret ur hållaren och placera den i droppskålen. Sätt i det nya bränslefiltret i hållaren. Skjut snabbkopplingar bränsleledningen på änden av bränslefiltret tills det låser på bränslefiltret porten. Skruva den andra bränsleledningen på bränslefiltret och dra linjen med en skiftnyckel. Skruva gasen tillbaka locket på bensintanken.
20

Vrid tändningsnyckeln till tillbehörsläget i cirka fem sekunder och sedan backa. Upprepa detta tre gånger. Dra runt motorn på fjärde varv och låt den gå i ca 30 sekunder. Stäng av motorn och inspektera det nya bränslefiltret efter läckor.
Rengör batteriet
21

Lossa och ta bort varje batteri kabeln med en skiftnyckel.

22

Rengör batteripolerna och batterikabelanslutningar grundligt med ett batteri inlägg renare verktyg.
23

Torka bort överskottet spån batteripolen med en ren trasa. Återanslut batterikablarna till batteripolerna och dra varje kabel med skiftnyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102739.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.