Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Så ändrar tändstiften på en 1993 Civic

1992 omgjorda Honda Civic, eliminerar fyrkantig kropp stilen till förmån för ett mer modernt och rundad kropp stil. I 1993 års Civic kom med två motoralternativ, en 1,5-liters och en 1,6-liters. Den 1,5-liters motor producerade 70-102 hästkrafter, beroende på den valda modellen, och den 1,6-liters producerade 125 hästkrafter. Som en del av grundläggande underhåll, rekommenderas Honda byta tändstiften i 1.5-och 1.6-liters motorer var 30.000 miles. Saker du behöver
4 nya ZF5R-11, eller motsvarande, tändstift (D15B7 motor) katalog 4 nya ZF4R-11, eller motsvarande, tändstift (D15B8 och D15Z1 motorer) katalog 4 nya ZF5J- 11, eller motsvarande, tändstift (D16Z6 motor) katalog Tändstiftsgap Tool Review Tändstift trådar (tillval) katalog Ratchet
Tändstiftshylsa
Momentnyckel
dielektriskt fett

Visa fler instruktioner
1

Kontrollera avståndet av alla fyra nya tändstift, med hjälp av en gnista verktyg stiftgapet. De 1,5-och 1,6-liters motorer kräver en lucka 0,039-0,043 inches. Justera gapet, med hjälp av gnistan verktyget stiftgapet, vid behov.
2

Ta gummistövel på motorsidan av tändkabeln och dra uppåt med en vridande rörelse för att ta bort kabeln. Inspektera tråd för eventuella defekter, såsom sprickbildning, delning, synlig åldring eller sprödhet. Ersätt alla tändkablarna om defekter på någon av trådarna. Se till att bara ta bort och byta ut en tråd i taget för att behålla rätt tändföljd.
3

Ta bort tändstiftet med en spärr, Tändstiftshylsa och en 6-tums förlängning. Dra tändstiftet ur vägguttaget och sätt i en ny plugg i uttaget tills gummipackning i sockeln håller den på plats. Dra åt tändstiftet i motorn, med 6-tums förlängning och tändstiftshylsor.
4

Vridmoment tändstiftet till 13 foot-pounds, med hjälp av ett vridmoment jänta, Tändstiftshylsa och en 6-tums förlängning.
5

Applicera ett tunt lager av dielektriskt fett på insidan av tändstiftshatten och ställa tändstiftskabeln boot på tändstiftet. Tryck nedåt på tändkabeln boot tills du känner att det "klickar" på tändstiftet.
6

Upprepa steg 2 till 5 för att byta alla fyra tändstift och kablar, om det behövs.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102727.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.