Hur att fixa trasiga Vindrutetorkare

Att hålla ett fordons vindrutetorkare i gott skick är avgörande för bilsäkerhet. Vindrutetorkare kan sluta fungera eller fungerar bristfälligt, av flera skäl. Någon gång torkararmarna rör sig, men torkarbladen inte lyckas avlägsna vatten från vindrutan. I andra fall är vindrutetorkarna fastnat eller som inte rör sig alls. Några åtgärder för felsökning kan hjälpa till att lösa problemet. Saker du behöver
Torkarblad
Skiftnyckel
låstängerna
Naval Jelly
Stålborste
Stålull
WD 40
Säkring
Visa fler instruktioner
1

Vänd vindrutetorkarna på för att avgöra om torkararmarna röra sig lite eller inte alls. Torkare armar som rör sig lite kan ha en lös mutter eller bult. Vindrutetorkare som inte rör sig alls kan vara rostiga på plats eller det kan vara ett problem med det elektriska systemet. Vindrutetorkare som inte rör sig, men lämna ränder på vindrutan har slitna torkarblad.
2

Byt torkarbladen om de lämnar ränder på fönstret. Pivot torkararmen tills den låses på plats. Ta bort de gamla torkarbladen och infoga nya. Återgå armarna till vågrätt läge.
3

Inspektera muttern som håller fast torkararmen för att se om det är löst eller trasig. Försiktigt vrida torkararmen till att den pekar uppåt tills den låses på plats. Trasiga eller lösa muttrar är ett vanligt problem i kallt klimat då torkararmarna blir frysta på vindrutan. Dra åt muttern med en skiftnyckel eller tång låsning. Byt ut muttern om den är trasig. Återgå torkararmen till vågrätt läge och testa vindrutetorkarna.
4

Inspektera returfjäder, gångjärnssprinten och gemensam mekanism. Applicera Naval Jelly att rosta områden. Låt Naval Jelly att penetrera rost i 5 minuter och sedan skrubba området med en stålborste eller stålull. Skölj noga med rent vatten för att avlägsna Naval Jelly och rost rester.
5

Smörj gångjärnspinnen, returfjäder och gemensam mekanism med WD 40. Återgå torkararmen till vågrätt läge och testa vindrutetorkarna.
6

Kontrollera säkringen om vindrutetorkarna inte får elektrisk ström. Läs manualen fordonet instruktion och undersöka säkringsboxen för att avgöra vilken säkring är ansvarig för vindrutetorkarna. Byt ut säkringen. Vrid torkarna på att se om problemet är löst.
7

Boka tid med en bilmekaniker om du inte kan åtgärda problemet. Om ingen av ovanstående åtgärder är framgångsrika, så kan det finnas ett elektriskt problem eller en dålig vindrutetorkare motor. Vindrutetorkare motorer genomsnitt cirka 100 kr (i september 2010).

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127480.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.