Hur du granskar Check Engine Frågor på en 2001 Volvo S40

Om 2001 Volvo S40: s "check engine" lampan tänds det kan vara ganska förvirrande. Detta ljus kan ha utlösts av en dålig sensor eller en lös tanklocket, eller det kan tyda på en allvarligare problem.Rummet bästa man kan göra är att dra över, stäng av motorn och inspektera ditt fordon. Saker du behöver
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Review din instruktionsbok. Instruktionsboken ger råd om vad som kan vara orsaken till "check engine" ljuset på. Det kan vara något mindre som en dålig sensor eller trasig säkring eller det kan vara något mer allvarligt som ett oljeläckage eller trasigt band.
2

Kontrollera att tanklocket är säker. Ofta ett löst gas mössa orsakar motorn ljuset att komma på. När du har tagit bort tanklocket och ersatt det tätt, kontrollera om den har släckts.
3

Ta din S40 till en Volvohandlare eller bilmekaniker för en diagnostik kontrollerar. De kommer att synka sin dator upp till din Volvos färddator system att granska problemet och kommer att informera dig om eventuella lösningar. Det är oftast en avgift för detta.
4

Ta din Volvo till en Biltema. Den kommer att köra en diagnostik kolla på din bil och det är oftast gratis. De kommer att kunna berätta för dig om det finns några viktiga frågor genom att markera koden de ges när du kör testet.
5

Kontrollera om lampan blinkar eller inte. Om lampan blinkar, kan din Volvo behöver omedelbar uppmärksamhet och om möjligt, ska den inte köras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/128784.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.