Vad är syftet med Exhaust Flex Pipe ?

Avgassystemet på en bil är ansvarig för att styra de förbrukade motor gaser bort från fordonet . Avgassystemet är tillverkat av flera komponenter , inklusive avgas röret och ljuddämparen och diverse kontakter och fästelement . Beskrivning

Exhaust flexrör är tillverkad av metall , ungefär som resten av avgassystemet , men är utformad med ribbor i slangen som tillåter röret att böjas och röra sig .

vibrationsreducering

En fördel med avgaser flexrör är att det kan minska vibrationer som överförs från motorn och avgassystemet i chassit , vilket i sin tur kan kännas av de åkande i bilen . Den flexrör används för att ansluta styva längder av avgasröret , och det faktum att det kan böjas och flytta minskar dessa oönskade vibrationer .
Exhaust Routing

Exhaust flexrör kan också användas för att göra det lättare att dirigera ett avgassystem från motorn till slutet av bilen. Över längden av avgas , har röret ofta att vrida och vända komponenter som axlar , chassi områden etc. för att passa i bilen . Den flexrör gör det lättare att styra delar av avgassystemet som måste böja och vända . Exhaust flexrör kan också komma till hands med anpassade avgassystem .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130989.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.