Vad händer om Jumper Cables återförs på ett batteri?

Nästan alla förare vet att en bil med ett dött batteri kan startas genom att hoppa den från en bil med ett laddat batteri. Bilbatterier är utformade för att producera hög elektrisk ström som krävs för att starta motorn. Denna rutin kan bli farlig om startkablar är felaktigt anslutna - Om den positiva polen på varje batteri är felaktigt ansluten till den negativa polen på det andra batteriet. Skador kommer att leda till mycket hög ström flöde, och eventuellt av felaktig polaritet på "urladdat batteri" fordon. Skador på Batterier

Anslutning pluspolen på varje batteri till minuspolen på det andra batteriet kommer att resultera i en enorm våg av elektrisk ström mellan de två batterierna. Detta kommer att leda till att batterierna för värme mycket snabbt, och i bly-syra-batterier - den vanligaste typen - det kommer att leda till uppkomsten av en stor mängd vätgas i det laddade batteriet. Värmen kan smälta inre och yttre batteridelar, medan trycket från vätgasen kan knäcka batterihöljet. När höljet är sprucken, flyr väte potentiellt kan antändas och explodera.

Startkablar är inte konstruerade för att bära den enorma våg av elektrisk ström
Skador startkablar , och kommer att snabbt värma upp till mycket höga temperaturer. Detta kan smälta isoleringen på kablarna och potentiellt utsätta människor för direkt kontakt med de elektriska kablarna. Värmen kan också smälta lödningar och andra komponenter som håller kablar och klämmor tillsammans.
Andra möjliga skador

våg av elektrisk ström kan blåsa den smältbara länk eller säkring faktor som skyddar bilens viktigaste elsystem. Om motorn i bilen med det laddade batteriet lämnas igång, kan den elektriska våg skada här bilens generator.
Vid felaktig polaritet

När startkablar felaktigt ansluten kommer polariteten av elsystemet på bilen med det urladdade batteriet vändas i några sekunder. Detta kan ohjälpligt skada många av de känsliga elektroniska komponenter som är vanliga på dagens fordon, såsom ombord datorer och elektroniska sensorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/131609.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.