Lägga till kylvätska till en 2003 BMW

Kylvätska , också vanligen kallad frostskyddsmedel , är en kritisk komponent i BMW : s kylsystem . Kylmedel används i alla bilar för att absorbera värmen från motorn. Utan kylvätska , överhettas en bil snabbt och orsakar skador på motorn . BMW tillverkade efter 1970 har inte möjlighet att lägga kylvätska genom kylarlocket , utan måste du lägga till kylvätska till behållaren . Saker du behöver
Funnel
Antifreeze
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven och leta kylvätskebehållaren . Behållaren ska vara nära kylaren och du bör se kylvätska . Kylmedel är generellt grön i färg, men i vissa fall är det rött. Leta efter en slang som kommer ut ur behållaren och in i kylaren för att du har rätt reservoar .
2

Ta av locket . Om locket är en trycksatt lock , ta inte bort det när motorn är varm . En plastlocket flik är vanligast och är inte trycksatt .
3

Sätt tratten i öppningen och häll kylvätska i behållaren tills den når " Full " linje . Tillsätt inte vatten i BMW reservoaren , använd endast frostskyddsmedel . Om kylvätskan var mycket låg , kör fordonet och kontrollera nivåerna efter att motorn har dragits in i systemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127479.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.