Hur man byter packningen ventilkåpa på en E46 BMW

När du tänker på BMW, du vanligtvis inte tror "oljeläckage," som vanligtvis är ett problem i samband med åldrande brittiska bilar snarare än högteknologiska tyska bilar. Men precis som alla bil, kan en BMW utvecklar oljeläckage, särskilt runt packningarna ventil på toppen av motorn. Byte av packningar ventilkåpan på en BMW E46 3-serie är relativt enkelt med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
gummiklubba
Brake Cleaner Review trasor Shop
Nya ventilkåpan packningar
Hög temperatur RTV silikon
Momentnyckel

Visa fler instruktioner
1

bort motorn täcker. Omslagen hålls med bultar dolda av små, runda, plastlock som måste bändas ut. Ta bort de 10 mm bultar med en socket.
2

Lossa klämmorna som håller kablagen till spolen genom att bända dem uppåt med en skruvmejsel. Lossa clipsen som håller kablaget spolarna till motorn genom att bända upp dem med en skruvmejsel.
3

Flytta kablage för spolarna ur vägen. Ta bort spolarna genom unbolting de två 10-mm skruvarna som håller var och en på. Ta grunderna för spolarna, notera var de fast på motorn. Dra spolarna ur motorn huvud. Märk spolarna med en bit tejp och en markör så att du vet vilken cylinder de går till för återmontering.
4

Ta bort de 15 bultarna ventilkåpan med en 10-mm hylsa. Håll koll på var varje bult går eftersom de är inte alla samma längd och måste installeras i samma ordning. Ta bort ventilkåpan genom att knacka försiktigt med en gummiklubba samtidigt dra ventilen täcka upp med fingrarna.
5

Ta bort överflödigt packningsmaterial kvar på huvudet. Ta bort den gamla packningen från depression i ventilkåpan.
6

Rengör ventilkåpan och huvudet där ventilkåpan installeras med broms renare och en trasa. Placera ventilkåpan upp och ned och installera den nya packningen i locket. Applicera en liten film av tätningsmedel på hörnen av ventilkåpan packning, men applicera inte tätningsmedel på hela ytan.
7

tillbaka ventilkåpan på huvudet innan tätningsmedlet torkar. Se till att packningen är fortfarande på rätt plats och dra åt skruvarna som håller ventilkåpan på plats i "Z"-mönster, arbeta dig fram och tillbaka från bult till bult att successivt dra åt bultarna. Dra åt alla bultar successivt till 89 ft /lbs med en momentnyckel.
8

tillbaka ledningsnätet för spolarna med clips som håller selen på plats. Sätt tillbaka spolarna in i huvudet genom att skjuta ned dem över tändstiften. Återanslut kablagen till spolarna med de två 10-mm bultar. Du behöver bara dra dessa till cirka 10 ft /lbs. Starta motorn och kontrollera tätheten. Sätt tillbaka motorn täcker och de små plastskydden som döljer skruvarna motorkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126467.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.