Instruktioner för en pallbock

En pallbock är ett viktigt verktyg för att på ett säkert sätt stödja en bil från marken, som ger tillgång till bilens fjädring, undersidan av motorn, och andra annars oåtkomliga områden. Ett jack stå inte bara ger tillgång till områden under bilen, men också - och ännu viktigare - ger säkerhet till person som arbetar under bilen. Arbeta aldrig under en bil som stöds av endast en domkraft. Saker du behöver
Jack stå
domkraft
Flat trä klipp (om nödvändigt)
Visa fler instruktioner
1

Parkera fordonet på ett plant , plant underlag. Om du inte kan parkera bilen på betong eller asfalt och du måste arbeta på en smuts eller grus yta, har en platt skrot av trä hands att placera i ditt uttag och en annan att placera under din stödbenet för att ge en jämn yta och att hålla av stödfoten från att sjunka i marken eller flyttar runt. Om du ska ta bort ett hjul eller hjul, lossa muttrarna innan du lyfter bilen, men inte ta bort dem helt. Om du väntar tills du har tagit upp hjulet från marken för att lossa muttrarna, kommer hjulet vända när du pressa på rörtång.
2

Skjut domkraft under bilen i lämplig stöttning fläcken. Var säker på var rätt stöttning plats är genom att titta i bilens instruktionsbok. Kom ihåg att du kommer att behöva lyfta bilen med domkraften, sedan sänka den på stödbenet,. Så att du inte kan använda samma fästpunkten för domkraft och pallbock
3

Lyft fordonet, med hjälp av domkraft enligt jack bruksanvisningen i bilens instruktionsbok, tills ramen järnväg är något högre än toppen av stödbenet. Skjut stödbenet under bilen så att den är placerad direkt under rambalk eller annan lämplig plats på undersidan av bilen. Undvik att placera pallbock under roterande delar, slangar, stavar, eller viktiga komponenter.
4

försiktigt sänka bilen tills den får stöd på stödbenet. Inspektera stödbenet där det stöder bilen för att se till att den är stabil och inte kan glida. Också se till att benen på stödbenet är platt på marken och inte i vinkel. Ställ domkraft ur vägen. Som lagt försäkring, står bredvid bilen och försök att skaka den eller flytta den på stödbenet. Om fordonet rör sig alls, kan det inte vara lämpligt stöd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127313.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.