Hur till Ändra VW Bak Bromsbelägg

VWs är några av de mest populära bilarna som någonsin gjorts, med en enorm följande över hela världen. Dess bilar är relativt lätt att arbeta med, också, särskilt när det gäller löpande underhåll såsom oljebyten. De bakre bromsbeläggen på alla VW ska kontrolleras regelbundet och bytas ut vid behov för att säkerställa att fordonet fortfarande är säker att använda. Ägaren kan spara lite pengar genom att utföra detta arbete själv snarare än att betala en mekaniker. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Tänger
Brake Cleaner Review Rags
Bromsvätska
Bromsbelägg
Special VW Mätmarkörverktyget för nyare modeller
Visa fler instruktioner
1

Park ditt VW på en plan, jämn yta. Lossa, men ta inte bort, muttrarna som håller bakhjulen med ett däck järn eller lug skiftnyckel. Lyft den bakre delen av fordonet med en högkvalitativ domkraft och sänka den på pallbockar placeras på vardera sidan av bilen. Arbeta aldrig på en bil som endast stöds av en domkraft, av säkerhetsskäl.
2

Finish bort muttrarna på båda sidor av bilen, dra sedan hjulen bort av nav och set dem åt sidan. Spraya broms renare på bromsdelarna inklusive bromsoket, rotor och närliggande komponenter. Torka ned allt med en ren trasa.
3

Leta bromsoket bultar, även kallade bromsok stift. Dessa ansikte hjulet väl och är placerade på toppen och botten av bromsoket. Använd lämplig storlek socket eller insexnyckel för att lossa och ta bort bultarna. Den typ och storlek på bult varierar beroende på år och modell av VW. Du kan också behöva hålla en öppen nyckel på den inre sidan av muttern för att lossa den. Ta bort de stora fjäderklämmor på utsidan av bromsok med tång, om dina bromsok har dem.
4

Skjut tjocklek av av rotorn. Stöd bromsok på en plattform eller knyta den till suspensionen med en bit ståltråd så att det inte finns någon tyngd på den mjuka bromsledningen, vilket potentiellt skulle kunna skada den. Koppla bort kabeln för bromsbeläggens slitage sensor, äldre VWs kommer inte att ha denna sensor. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket. Beroende på modell, kan dynorna också fortfarande fästas bromsoket fästet.
5

Ta av locket för bromshuvudcylindern i motorrummet eller i fallet med VW Bug (ej den nya Beetle) i främre bagageutrymmet. Ta bort en liten mängd i bromsvätskan med en spruta så att det inte rinner när kolven i bromsoket är komprimerad. På nyare VWs är bromsok kolv komprimeras genom att placera en särskild Mätmarkörverktyget på kolven och därefter vrida verktyget för att komprimera kolven i bromsoket. På äldre VWs, kan du helt enkelt använda en C-klämma. Placera en gammal pad på kolven, och komprimera kolven med klämman för att göra plats för de nya, tjockare dynor.
6

Montera de nya bromsbeläggen i samma riktning som de gamla installerades . Återanslut bromsen sensordynan slitage, om tillämpligt. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Montera och dra åt bromsoket bultar. Installera bromsok fjäderklämmor med en tång. Upprepa ovanstående steg för den andra sidan av bilen. Byt hjulen och sänk bilen till marken. Fyll bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Pumpa bromsarna tills pedalen känns fast.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126752.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.