Hur Passa Däck

När du gör justeringar en del av din fjädring, är det viktigt att justera antingen den främre eller alla däcken. Detta är hur du se dina däck slits jämnt och så länge som möjligt. Generellt vibrationer och buller innebär inte att din bil behöver en anpassning, även om dessa tecken brukar tyda på att något i din fjädring behöver justeras. Du kan utföra justeringen efter att du har slutfört dina andra fjädring reparationer. Saker du behöver
Level parkeringsplats ruler
Krita
Vän
String
magi markör
Repair manual
Ordet jack
Jack står
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kör din bil till en nivå utrymme med gott om utrymme. En nivå parkeringsplats utan andra bilar runt eller din uppfart kan fungera. Se till att din ratt är nivå, som om du kör rakt.
2

Åtgärd 2 inches upp från marken på framsidan av utsidan av varje framdäcket med en linjal och markera den med krita . Addera 3

Håll i änden av ett snöre vid kritmärket på ett däck och har en vän köra den till krita märket på andra däck. Dra i snöret spänt mellan kalkfläckar och markera den långa änden med en magisk markör.
4

driva bilen bakåt tills kalkfläckar på däcken är 2 inches ovanför marken på baksidan. Håll i änden av strängen vid en kritmärket igen och köra strängen till den andra kritmärket spänd. Markera den långa änden med den magiska markören igen. Mät skillnaden mellan varumärkena i bråkdelar av en tum.
5

Slå upp tillverkarens tolerans för toe för din bil i en reparationshandbok. Branschstandard är 1/16 tum, men du kanske vill att det ska vara mindre på högre prestanda fordon. Vissa fordon bär inte så illa med toleranser som är något högre än 1/16 tum.
6

Engagera nödbromsen i bilen och höja den främre änden med en domkraft. Placera pallbockar i svetspunkter eller ramen på bilen och sänk ner den på pallbockar.
7

Skjut under bilen och hitta slutet styrstag på varje hjul. Det är den del som sammanbinder axel till hjulnavet och hålla den vid en viss vinkel. Vrid hylsan med en skiftnyckel så gängorna justera ratten närmare till ruta med bilen. Du kan behöva experimentera med den för att justera den i rätt riktning.
8

Sänk den främre delen av bilen och upprepa steg 1 till 8 igen tills tån på framhjulen är inom toleranserna för tillverkarens specifikationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/127314.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.