Hur återställa datorn i en bil för att förbättra prestanda

Återställa datorn i en bil kan ibland förbättra bilens prestanda, då det öppnar datorns minne och tvingar den till åter lära läge, ofta fastställande smärre tidsproblem. Om du återställer datorn för att rensa ljuset kontrollera motorn, kommer du behöver för att lösa problem som orsakar ljuset kontrollera motorn först, eller det kommer att återkomma. Återställa datorn är i allmänhet lättare för modeller tillverkade före 1996, men du kan återställa datorn även i nyare modeller med några enkla steg och rätt verktyg. Saker du behöver
Wrench
Automotive skanner (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven och använd nyckeln för att koppla bort den negativa polen på batteri, var noga med att inte röra båda terminaler samtidigt.
2

Öppna gruppcentralen, vanligen beläget nära förarens fötter, och hitta ECM säkringen. Dra ut säkringen och vänta i 15 minuter. För äldre modeller, kommer detta försvinner vanligtvis datorn. För modeller tillverkade efter 1996 kan du behöva fortsätta till steg 4.
3

Byt säkringen och anslut batteriet. Kontrollera om prestanda förbättras eller om check engine lampan återställs. Om inte, fortsätt med nästa steg.
4

Använd en bil scanner verktyg för att återställa datorns minne. Automotive skannrar finns på de flesta bildelar butiker. Konsultera skannerns användarmanual för exakt vägbeskrivning för återställning av minnet, eftersom denna process varierar mellan modellerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130588.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.