Hur du ändrar en In-Tank Elektrisk bränslepump

Bilar med bränsleinsprutning använda en elektrisk bränslepump som är placerad inuti bensintanken. Detta är en säker plats, borta från fukt, riskerna längs vägarna och skräp. Eftersom det finns lite luft inuti det slutna bränslesystemet, bidrar detta till att förhindra att en brand av explosion i händelse av en felfunktion. Om en elektrisk bränslepump misslyckas, kommer du behöva ta bort bensintanken för att ersätta den. Saker du behöver
Jack
Säkerhet står
Wrench
Hylsnyckel
Tänger
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Palla upp bilen och stödja den med säkerhet står. Var noga med att bilen är tillräckligt hög för att få tanken ut från bilens undersida. Du kan använda en bil lyft istället. Om du använder en hiss, behöver du en automatisk växellåda jack eller en andra person för att hjälpa dig att sänka tanken till marken.
2

Ta loss och ta bort spackel och lufta slangarna från bensintanken. De flesta hålls på med aero klämmor typ slang. Koppla loss alla kablar till bränslepumpen och sensorer. Använda nycklar eller tång, ta bort bränsleledningarna vid pumpen. Du kanske behöver sänka tanken en till två fot att ta bort linjer och ledningar.
3

Stötta bensintanken med domkraften. Använd hylsnycklar att skruva isär banden gastank. Ta bort eller flytta remmarna ur vägen av tanken. Sänk tanken lite och kontrollera att alla ledningar, slangar och ledningar har tagits bort. Fortsätt att sänka tanken och placera den på marken.
4

Rengör tanken området runt bränslepumpen montering av all smuts och skräp. Släpp hållaren pumpenheten. Denna maj höll till tanken med en klämma, en släpring eller nötter skruv. Avlägsna pumpenheten från tanken. Tappa flytande bränsle från montering och placera på en arbetsbänk.
5

Ta bort pumpen från församlingen och kassera eller byta ut hela enheten. Vissa pumpar kan endast bytas som en enhet. Om du kan byta bara pumpen måste du installera den nya strumpan filtret som följer med pumpen.
6

tillbaka den reparerade pumpenheten till tanken. Använd nya packningar eller o-ringar om medföljer. Fäst den i tanken med hållaren.
7

Placera gastank tillbaka på domkraften och höja den till bilen. Installera om bränsle ledningar, slangar och kablar. Fortsätt att lyfta i fördjupningen på kroppen. Säkra tanken med remmarna gastank och dra åt med en hylsnyckel.
8

tillbaka spackel och slangar vent. Dra åt klämmorna. Det är en bra idé att även byta bränslefiltret vid denna tidpunkt. Sänk bilen till marken. Test för läckor och reparera eventuella hittade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124135.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.