Sway Bar Problem

vingla barer är torsionsfjädrar som används för att motstå kroppsrörelser rulle. De består av ett U-format rör stål ansluten till kroppen på två punkter, vänster och höger ansikten suspensionen. I en bil, när de vänstra och högra hjulen börjar röra sig på samma gång, roterar krängningshämmare och inte böjer. Om hjulen flyttar till en annan riktning, börjar stången sedan att vrida. Funktioner

Kräng.hämmare används för att utföra två funktioner. Den första är att minska kroppens tendens att luta på grund av den totala valsen styvheten hos bilen. Bilens roll styvhet påverkar kroppen mager, men påverkar inte viktöverföringen från insidan till utsidan hjulen. Den andra funktionen av Kräng.hämmare är att reglera hanteringen balans av fordonet. Understyrning eller överstyrning beteenden orsakade bilen att ställa ut som den andel av rullen styvhet i fronten, ändras även reaktionen av de främre och bakre axlarna. I sin tur kommer detta att leda till det yttre framhjulet för att köra på antingen en högre eller lägre slip vinkel. Kräng.hämmare hålla denna händelse under kontroll.
Problem

Sedan vingla barer ansluter hjulen på båda sidor av bilen tillsammans, tenderar de att sända ett hjul gupp mot den motsatta hjulet. Sway barer kan orsaka skakningar, waddling rörelser och öka utbyggnaden styvhet när fordonet körs på ojämna trottoarer. På grund av detta, kan staplarna orsaka de inre hjulen för att lyfta av när bilen ändrar riktning. Andra problem som involverar vingla barer innefattar intermittent clunking effekter, och skramla vibration på främre delen av fordonet, speciellt när den drivs på ojämna ytor.
Effekter

När dessa problem lämnas utan uppsikt, kan fordonet fortsätta uppleva kontinuerlig clunking och skakas, eftersom de främre och bakre hjulen inte längre är balanserad. På lång sikt blir det svårt att styra fordonet och kan snart kräva TuneUp, och så småningom ett system översyn.
Lösningar

problem med vingla barer kan lösas genom att flytta krängningsstång tillbaka på mitten av den främre hjulaxeln, ifall baren fick felplacerad med aggressivt styrning. Sway bar ersättare kan vara ganska svårt eftersom det kan förändra bilens fjädring kontroll och total lastkapacitet, så det är absolut nödvändigt att bilens fjädring utvärderas för att behålla sina samlade.
Fördelar

upprätthålla en korrekt inriktad vingla bar ger förbättrad körkomfort, liksom mjukare styrning, speciellt på ojämn terräng. Eftersom krängningshämmaren håller fordonet stel och balanserat, är hjulen hålls jämnt linje, även när bilen ändrar riktningar aggressivt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125101.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.