Hur man byter bromsarna i en 2002 Mercury

Mercury bromsar, precis som alla andra, måste löpande underhåll för att fortsätta att fungera på ett säkert sätt och med maximal stoppa kapacitet. När bromsarna i din Mercury försämras och börja göra buller, är det ett tecken på att du bör byta bromsar snart. Oavsett din specifika modell av 2002 Mercury, som ersätter de främre bromsbelägg är ett liknande förfarande. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Mallet
Ratchet
Hylsnyckelsats
Tänger
Momentnyckel tråd
Mekaniker
8-tums C- klämma
Visa fler instruktioner
1

bort hälften av bromsvätska från huvudcylindern. Placera den använda bromsvätska i en sluten behållare med en ren kalkon baster.
2

Avlägsna muttrarna från framhjulen. Ta inte tappmuttem fullo hjulen. Höj Mercury från marken med en domkraft. Position pallbock under fordonets front för stöd.
3

Ta bort de två övre och undre bromsok glide pinnbultar från bromsoket. Höj bromsok utanför ankaret plattan.
4

Använd ett Ratchet och uttag för att ta bort den övre och undre bromsok styrpinne bultar från bromsoket. Höj bromsoket från ankarplattan. Placera bromsoket på armen av Mercury och stöd med en mekaniker tråd. Låt inte bromsoket handen från broms slang.
5

Sätt de fallfärdiga bromsbelägg och slammerförhindrande klipp från bromsoket fästplåten. Håll placeringen av varje del i åtanke, eftersom du kommer att ersätta de delar på plats igen i motsatt ordning.
6

Anslut den nya anti-skallra klipp på de nya dynorna. Placera nya bromsbelägg på ankarplattan. Montera bromsoket och styrbultar stift.
7

tillbaka däck och hjul till Mercury. Vrid muttrarna på bilen med händerna. Sänk Mercury till en plan yta. Torque till 80 till 100 foot-pounds med en momentnyckel.
8

Ställ bromsen ordentligt på plats genom att pumpa bromsarna ca 40 gånger. Sätt tillbaka bromsvätskenivån i behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/130232.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.