Hur man byter bränslefilter på en Firebird

Din Pontiac Firebird s bränslefiltret är en av de viktigaste komponenterna i motorn. Bränslefiltret är ansvarig för att rensa bort sediment, smuts, skadliga partiklar och annan smuts som annars skulle skada din motor. Ett rent bränsle filter håller bilen körs på optimal gas körsträcka med en smidig enhet. Även om det är lätt att missa skyltarna som ett bränslefilter beror på att ändras, ett enkelt sätt att hålla koll på dess underhåll är att åta sig att ändra det var 30.000 miles. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Shop Rags
Petroleum-handskar
Drip nål-näsa Pan
Tänger
New Firebird Bränslefilter
Basic bränslefilter O-ringar
Visa fler instruktioner
1

Avlasta trycket i bränslesystemet genom att köra motorn tills den stannar ut och dra ur bränsle-systemet säkring. Bränslet reläet Säkringen sitter i din motor proppskåp.
2

Koppla bort batteriets svart (negativ) kabel under huven på din bil. Detta kommer att förhindra oavsiktlig start-ups eller gnistor, en farlig situation när du arbetar med bränslesystemet.
3

Höj ditt fordon med hjälp av en domkraft som stöds av domkraften. Det är viktigt att vänta tills motorn har svalnat innan du börjar arbeta på din bil, så detta steg kan kräva en kort väntetid innan vi går vidare för att byta filtret.
4

Koppla bort det gamla bränslefiltret med hjälp av nål-tång för att klämma ändfästen. Filtret ska glida ut enkelt och du kan försiktigt sänka den till marken, så att överskott av bränsle för att droppa in i pannan. Var säker på att du bär dina glasögon, för att undvika ögonskador från bränsle splatter.
5

Kontrollera bränsleledningen O-ringar för eventuella skador eller slitage-down. Om O-ringarna inte är i gott skick, byt ut dessa innan montering av nya filtret.
6

Montera det nya bränslefiltret på stödklackarna. Filtret bör bekvämt vila tillbaka till samma plats som det gamla filtret ockuperade. Det finns en gängad koppling på den plats där bränsleledningen möter filtret. Var säker på att denna koppling är ansluten till bränslefiltret utlopp. Återanslut fästelement för att fästa filtrets mount
7

. Många filter kommer att ha pilar som visar var de fästanordningar går, samt vilken riktning filtret ska vara vänd.
8

Sänk bilen till marknivå innan du sätter tillbaka batterikabeln och bränsle-systemet säkring. Var försiktig så att inga barn eller djur är i närheten när du sänker bilen.
9

Tanka bilen. Därefter vrid tändningsnyckeln flera gånger, vänta några sekunder mellan varje försök. Eftersom det tar tid för bränsle att strömma genom systemet, kommer du förmodligen inte har en lyckad start fram till det fjärde eller femte försöket. Detta är en normal del av tankning processen, och när motorn startar, är ditt bränslefilter byte komplett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126266.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.