Hur vill kolla ditt bilbatteri för Korrosion

En del av regelbundet underhåll av fordon är att kontrollera bilens batteri för korrosion. Du måste ta bort frätande batterisyra från tid till tid för att hålla bilen igång ordentligt. Lämnas orörda, kan korrosion försvaga eller till och med förstöra en dyr batteri. Rengöring och skötsel av batteriet kan spara en dyr uppdelning vid sidan av vägen. Läs vidare för att lära sig att kontrollera batteriet för korrosion. Saker du behöver
Skyddshandskar
Bakpulver eller spray-on batteri Cleaner Review Stålborste
Vatten
Visa fler instruktioner
1

Put på skyddshandskar. Detta är mycket viktigt eftersom batteriet är starkt frätande och kan orsaka frätskador på huden. Leta reda på bilbatteriet. I de flesta bilar, kommer det att vara synlig någonstans under huven. På vissa modeller kan du hitta den i bagageutrymmet eller under passagerarsätet.
2

Hitta anslutningskabeln ändarna. De är ofta belägna på toppen av batteriet. Det kommer att finnas två. Om du bara ser en, kolla efter en sidomonterad kabel.
3

Leta efter vita kristaller (kallas korrosion) bildar på batteripolerna (kabelanslutningar) eller konsulat. En liten mängd av korrosion är normalt, men en överdriven mängd kan vara ett tecken på ett svagt eller skadat batteri.
4

Wiggle terminalerna med handskar på händerna. De bör inte röra sig lätt. Lösa batteripolerna bildar kraftig korrosion och kan försvaga batteriet.
5

Ta bort anslutningarna från batteriet. Kontrollera kablarna för korrosion. Det kan visas som vita kristaller, eller som en grön film på någon exponerad koppar ledningar. Kläm kablarna. De måste känna sig som hårt gummi. Om du kan känna kristaller eller höra en crunch när du krama dem, byta ut kablar.
6

Rengör batteriets ovansida, tjänster och terminaler. Applicera en vatten och bakpulver blandningen eller spray-on batteri renare. Detta neutraliserar batterisyra, vilket gör det säkert att landa på marken. Scrub kristallerna bort med en stålborste. Skölj med vanligt vatten.
7

Byt ut kablar och terminaler vid behov och anslut batteriet. Tvätta händerna noga som en extra försiktighetsåtgärd och sedan se till att din bil kommer att starta. Du vill inte ha några otrevliga överraskningar när det är dags att lämna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123997.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.