Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur får Stains Tillfälligt Chrome

Chrome är en hård, blank metall som härrör från elementet krom. Du kan oftast hitta krom i form av förkromning, varvid metallen är gjuten för ytor som motorcyklar och däck fälgar. Vissa kemikalier kan orsaka krom till rost och vissa rengöringsmedel ytor kan orsaka att repa. Om du vill ta på sig uppgiften att ta bort fläckar och rost, använd en effektiv men försiktig hållning för att upprätthålla kvaliteten på din krom. Saker du behöver
Chrome renare
Mjuk trasa
Stålull
Aluminiumfolie
krompolish
Visa fler instruktioner
1

Skölj den kromade ytan med en fuktig svamp eller trasa för att avlägsna damm, smuts. När man förbereder att skrubba rost och andra fläckar på krom, alltid ta bort den allmänna nedsmutsning först, så att du kan fokusera helt på fläcken utan att sprida smuts runt.
2

Spraya krom yta med flytande krom renare . Du kan hitta kromrengörare på fordonsindustrin utbudet butiker och några hem förbättring och järnaffärer. Efter att tillåta vätskan att mjuka fläcken i en minut eller två, polera ytan med en mjuk trasa. I vissa fall kan detta ensamt göra susen.
3

Skrubba fläcken med en bit av hög, mycket fin kvalitet stålull. Fina förstklassigt stål ull inkluderar # 00 och # 000. Fin stålull repar inte krom och du kan använda den torr eller fuktad med vatten. Eftersom Chrome är icke-porös, kan fläckar inte tränga under ytan, så med tillräcklig kraft, kan du ta bort hela fläcken.
4

Fukta en bit aluminiumfolie med vatten på den blanka sidan. Scrub fläcken med hjälp av folien. Denna metod kan ta bort även svåra rostfläckar, eftersom folien reagerar kemiskt med krom och blad bakom uppkomsten av en ljus polish. Aluminiumfolie repar inte kromade ytor.
5

Buff hela krom yta med en krompolish, som säljs i fordonsindustrin leverans butiker. Om du använt aluminiumfolie på din krom yta, kanske du inte behöver en polska, men om du helt enkelt bort fläcken och Chrome verkar tråkig, kan en bra polish återställa glansen. Applicera polish på en mjuk trasa och torka av hela ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123279.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.