Svenska Bil >> bil underhåll >> bil Rengöring >> Content

Hur man tvättar en bil på uppfarten

Du kan spara några dollar genom att delta i den populära amerikanska tidsfördriv att tvätta din bil på uppfarten. Även om det är mer arbetskrävande, kan handtvätt rengöra din bil lika bra eller bättre än en automatiserad maskin biltvätt. Du måste tvätta dina bilar regelbundet för att bevara dess finish och hålla det blankt. Tvättning familjens bil på en varm sommardag kan vara ett roligt projekt för hela familjen. Saker du behöver
trädgårdsslang
Spraymunstycke
Biltvätt tvål
Bucket
tvätta mitt
frotté
Sponge
mjuk borste trasa
Chamois
Automotive rengöring produkter
hjulrenöring
Visa fler instruktioner
1

parkera din bil i ett område av uppfart där vattnet kommer att rinna av utan puddling. Placera bilen borta från allt du inte vill besprutas med vatten. Sätt den i skuggan för att hindra vatten strimmor torkar på bilen. Rulla upp alla fönster. Anslut trädgårdsslangen till en tapp och bifoga ett sprutmunstycke.
2

Spola hela bilen, med början i taket, för att avlägsna eventuella granulära partiklar som kan repa ytan. Spraya bort all salt innan handen tvätta bilen på vintern. Använd slangen för att ta bort smuts och skräp från hjulhusen och hjul.
3

Mix biltvätt tvål och vatten i en hink med sprutmunstycke tills det är diskmedel. Undvik rengöringsmedel såsom diskmedel och rengöringsprodukter, eftersom de kommer att beröva vax av. Använd tvål på en ull tvätta mitt, frotté handduk, svamp eller mjuk borste för att skrubba bilen. Börja uppifrån och arbeta dig ner till de smutsigaste delar av bilen, och skölj handduk eller borste ofta, för att undvika repor från smutspartiklar.
4

Wash en del av bilen på ett tid. Avlägsna smutsen med lätta cirkulerande rörelser, slipa inte skräp i bilens finish. Skölj av tvålvatten för att avlägsna smuts. Ofta skölj av din svamp eller mitt för att stoppa repor och märken virvel. Spola hela bilen noggrant.
5

Använd en ren frotté eller sämskskinn för att avlägsna vatten innan den torkar, lämnar en prickig återstod.
6

Använd fordonsindustrin sprej -on rengöringsmedel för att avlägsna tjära och asfalt från de nedre delarna av bilen. Tvätta botten karosseridelar, hjul och lägre fendrar med en separat handduk för att undvika spridning fett, gummi och bromsdamm. Försök bug-och-tjära remover för envisa grimy ansamlingar. Spraya på och torka av den med en duk som inte repar. Använd hjulrenöring för krom, aluminium eller metall fälgar och navkapslar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/car-cleaning/123220.html

Previous:
Next:

bil Rengöring

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.