Iowa Återtagande Lagar

Fordon återtagande innebär en långivare hämta egendom från en gäldenär som inte har gjort en schemalagd, avtalad betalning. När gäldenären har underlåtit att betala, flyttar lånet till normalläge, och långivaren har möjlighet att återta bilen under vissa omständigheter. Frivilligt kapitulera en bil - om gäldenären inte har råd med utebliven betalning - kan rädda dig från ytterligare avgifter för utmätning. Iowa lagstiftning ger skydd för thelender och gäldenären under processen av ett fordon återtagande. Återtagande

Långivaren kan återta fordonet, så länge det inte leder till ett brott mot freden, såsom någon fysisk konfrontation eller verbala hot, och han har sänt rätt att bota brev till gäldenären 20 dagar före återtagandet. Brevet måste tydligt riktat till gäldenären och staten alla kontaktuppgifter för långivaren, den fallerade beloppet på lånet och förfallodagen. Under den 20 dagar gäldenären kan betala den fallerade belopp som kommer stoppa återtagande.
Lösa Vehicle

Iowa lagen tillåter gäldenären, helst före långivare disponerar fordonet genom försäljning eller på annat sätt, för att återställa det genom att betala hela det fallerade lånebeloppet. Om borgenären har ännu inte kasseras av fordonet, men har ingått ett avtal för att göra det, är att fordonet inte längre berättigade till inlösen av gäldenären.
Försäljning av fordonet

p Om gäldenären underlåter att betala det belopp som inte betalats av fordonet, har långivaren rätt att sälja den till någon tid eller plats som är kommersiellt gångbart. En kommersiellt rimlig försäljningen ingår ett rimligt marknadsvärde för en privat försäljning. Om försäljningen resulterar i ett belopp som är högre än det avtalade priset för gäldenären, har hon rätt till att överskjutande belopp. Om det finns en brist i mängden av försäljningen, är gäldenären skyldig att betala detta belopp.
Personliga ägodelar

Alla personliga föremål som tillhör gäldenären som var i bilen vid tidpunkten för återtagande skall göras tillgängliga för honom av borgenären. De registreringsskyltar tillhör gäldenären, och han kan använda dem för en annan bil inom 30 dagar. Om han inte har använt plattorna för ett annat fordon inom 30 dagar, skall han lämna tillbaka dem till länet kassör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100721.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.