Fordon Återtagande Lagar i Arizona

"Ett säkert sätt att komma tillbaka på fötterna," skämtet går, "är att missa en bil betalning." När du skrivit på för att göra betalningar på din bil, du gjorde det i god tro, att tro att du skulle göra varje betalning i tid och du skulle äga bilen direkt i tre till fem år. Men om du har fallit fått bakom på dina betalningar, måste du känna till dina rättigheter som konsument, och återbördande lagar varierar i varje stat. Billån

om du betalat kontant för din bil, har du ett finansieringsavtal med bilhandlare eller en sekundär part, t.ex. en bank eller bil finansbolag. Som en smart konsument, bör du ha läst avtalet innan du signerar det, men om du inte gjorde det, så gör det nu. Du lovade att göra vissa betalningar av ett visst belopp, före ett visst datum varje månad fram till kostnaden för bilen och räntan betalas av. Addera I Default
< p> Om du bryter ditt löfte att göra dina betalningar, tillåter Arizona lag dina fordringsägare för att ta bilen och sälja den. Om försäljningen av bilen tjänar mindre än det belopp som du är skyldig på ditt lån, kan dina fordringsägare debitera dig också för skillnaden. Detta kallas bristen. Du kanske har en bra anledning för att halka efter, men dina fordringsägare är fortfarande laglig rätt att tillämpa avtalet.
Återtagande Lagar

Så fort du missar en betalning, har din borgenären rätt att sända ett ombud, som brukar kallas en "repo-man," att återta din bil utan förvarning. I Arizona, kan medlet inte bryta in i ditt garage, men han är juridiskt tillåtet att gå in på din egendom och bryta sig in eller bogsera bilen eller använder knapparna som dina fordringsägare som honom. Han måste ta bilen "på ett fredligt sätt," ofta mitt i natten eller från ett arbete eller lagra parkeringsplats. I Arizona, är det olagligt för dig att dölja eller låsa upp bilen så att den inte kan återtas. Dessutom kan du inte hota eller skada utmätning agent.
Undvika Återtagande
p Om du har missat en bil betalning, vidta åtgärder nu för att undvika utmätning. Din borgenär har rätt att kräva att du betalar av hela lånet men det kan uppfyllas om du tar kontot aktuell. Gå till din kreditgivare, och förklara situationen. Du kanske kan försena eller sänka en betalning eller refinansiera ditt lån helt.
Credit Report
p Om du gör sena betalningar eller måste träna betalningsarrangemang med din bank, kan det dyka upp som ett svart märke på din kredit. Ett återtagande kommer att dyka upp på din kredit rapport för sju år, men värst av allt är en konkurs, som kommer att följa dig i tio år. Många advokater annonserar fördelarna av konkurs, och du kan frestas av tanken på att rensa din skuld och börjar på nytt, men konkurs är inte en nystart och bör vara din sista utväg.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-loans-financing/car-repossession/100698.html

Previous:
Next:

Bil Återtagande

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.