Hur Mekaniskt att inspektera en begagnad bil

Att köpa en begagnad bil är ett viktigt köp som kräver rätt balans mellan kostnadseffektivitet. Genom att inspektera de mekaniska egenskaperna hos en bil, kan du snabbt avgöra om det är rätt bil för dig. Reparationskostnader kan bli betydande, och det är bra att veta hur man ska utreda och hitta befintliga mekaniska problem med bilen kan ha, så att du fatta ett välgrundat beslut. Några enkla inspektionstekniker tillåter dig att kontrollera de grundläggande mekaniska processer innan köp. Instruktioner
1

Testa alla dörrar på bilen. Öppna och stäng alla en och kolla för panel justering eller lösa gångjärn. Dörrpaneler som har ojämna mellanrum kan tyda på att bilen har varit i en olycka eller att bilen har upplevt tunga användning.
2

Öppna och stäng huven och bakluckan mjukt. Kontrollera rätt inställning och kontrollera gångjärnen för rost. Huven och bakluckan ska stängas med liten ansträngning, om de inte gör det, kan det bli problem med gummitätning, gångjärn eller panel anpassning
3

Tryck ner varje hörn. bil för att testa suspensionen. Kroppen ska släppa en gång och studsa tillbaka, om den studsar två eller flera gånger, betyder det att upphävandet bör kontrolleras och kan behöva bytas ut. Tag i toppen av var och en av de främre däcken och använda en pull-och-skjut rörelse för att kontrollera hjullagren och leder fjädring. Om du hör en clunking ljud eller det är lös rörelse, kan hjulet behöver repareras.
4

Kontrollera alla mekaniska processer inne i bilen. Testa varje sittplats genom att justera sin position för att se till att den glider lätt. Titta på pedalerna och kontrollera slitage eller ersatt gummi, eftersom detta tyder tung användning.
5

Öppna huven och titta på tillståndet i motorrummet. Det bör inte finnas några oljestänk eller fläckar i viken eller på marken under motorn. Kontrollera att det inte finns några lösa slangar och känner varje slang för hårda fläckar eller sprickor. Ta ut oljestickan och titta på oljan. Om texturen är löddrig eller innehåller droppar vatten, kan det vara ett stort problem --- troligen med topplockspackning eller motorblocket.
6

Känn insidan av avgasröret med fingrarna och kontrollera oljig svarta märken som tyder på att motorn brinner olja och behöver kontrolleras.
7

Starta bilen och låt motorn gå i flera minuter. Kontrollera oljestickan transmissionsolja för små metallfragment, som tyder på problem med överföringen. Slutligen, lyssna på motorn: Det bör ha en jämn, regelbunden rytm vid tomgång Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/78073.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.