Hur du köper en bil för privat försäljning

Att köpa en bil är ett viktigt beslut som kan få ekonomiska konsekvenser för många år framöver. Det finns många saker att tänka på när man köper en bil och en av de tidiga beslut innebär om att köpa privat eller via en återförsäljare. Medan ett återförsäljaravtal normalt ger bättre skydd mot en trasig bil, de är också traditionellt dyrare än att köpa från privata ägare. Att köpa en bil privat kräver lite omsorg, men det kan resultera i en hel del och pålitlig bil. Saker du behöver
biltidningar
Begagnad bil klassificeras listor
Internet
Visa fler instruktioner
1

Bestäm vad som är viktigast för dig när det gäller typ av bil och dess funktioner. Consumer Reports och andra publikationer auto är användbara för att hitta bilmodeller som är kostnadseffektiva att också ha ett pålitligt rykte om underhåll och säkerhet. Om en stereo är viktigt för dig, ta med den eller om du behöver transportera en stor familj, större fordon är ett måste. Ange ett maximalt antal miles bilen ska ha på den. Bilar med mer än 100.000 miles är mer benägna att få problem om inte motorn eller växellådan har redan ersatts, men de är också oftast billigare att köpa. Ange ett högsta prisklass som du har råd.
2

Titta genom radannonser och auto publikationer näringsidkare att hitta begagnade bilar till salu av privata ägare i ditt område. Annonser är online annan källa till lokala säljare.
3

Ring säljarna av bilar som uppfyller dina kriterier för att ställa in ett möte för att titta på bilen. Vissa handlare lägga upp annonser för att posera som privata säljare så kontrollera att varje notering som intresserar dig är verkligen en privat försäljning.
4

undersöka bilen för några tecken på skador och ta det för en provtur runt grannskap och på en motorväg. Om ägaren inte kommer att låta dig provköra bilen, ska du inte köpa den. Skriv ner bilens funktioner och eventuella skador eller slitna komponenter som du märker. Anteckna ramnumret (VIN) och körsträcka på vägmätaren för att hjälpa dig forska bilen hemma. Kontrollera också att den person som visar dig bilen är dess registrerade ägare.
5

Forskning märke och modell genom en resurs som Kelley Blue Book att avgöra om det begärda priset för bilen är rimligt. Du kan också ta reda på om den specifika modellen har en historia av mekaniska problem hävd eller om det är känt som en pålitlig bil. Kontrollera ramnumret (VIN) för den specifika bilen för att bestämma dess reparation historia. Det finns flera platser som kommer att göra detta, och avgiften är värt att förneka köpet av ett bedrägligt fordon.
6

förhandla fram ett pris med ägaren baserat på vad du hittat i din forskning. De flesta ägare är lite flexibel på prissättning, men vissa kan inte vara villiga att ändra sin begärda priset.
7

Ta bilen till en mekaniker för en inspektion innan det slutliga köpet. Har mekanikern ge det en översyn och se om han rekommenderar det som ett vältränat fordon. Om han håller det i bra form, betala ägaren för bilen och har ägaren skylt över bilens titel till dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77712.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.