Hur du köper en begagnad bil i Indiana

Att köpa en begagnad bil i Indiana är inte mycket annorlunda från att köpa en bil på andra håll i landet. En viktig skillnad är Indiana sk "citron lag." Denna lag skyddar dig om den begagnade bil du köpt är defekt. Lagen kräver återförsäljarna att göra nödvändiga reparationer och förse dig med en ersättare fordon, tills antingen bilen betraktas ur drift eller bilen repareras. När bilen är ur funktion, kommer dealern återbetala antingen dina pengar eller ge dig ett annat fordon för samma värde som originalet. Instruktioner
1

Beräkna din budget. Om du har en bil som du kommer att använda som inbyte, få den blå boken värdet på din bil. Indiana har en skattesats på 7 procent, så faktor detta när du ställer ut din budget för en begagnad bil.
2

Shoppa runt för begagnade bilar. Du kan kontrollera dina lokala tidningar och webbplatser återförsäljare för bil i inventeringen. Många återförsäljare erbjuder även försäljning och marknadsföring för sina fordon. Du kan söka på postnummer eller inom ett visst avstånd från varje stad, så du kan lätt hitta en bil som är till salu i Indiana.
3 kör

Testbilar. Testa dem på motorvägen, gator och i stop and go trafik. Det är också perfekt att ta med en mekaniker eller någon som är en bil expert med dig. De kan berätta om eventuella problem som bilen har eller kan ha. Efter att ha testat bilar inom din prisklass, bör du kunna minska ner på ett fordon.
4

Kör en sökning på VIN-nummer. Detta kommer att ge dig en bilens historia,. Såsom kollision skador, byta till vägmätaren och mer
5

köpa bilen. Innan köpet, vara säker på att alla affärer som en bil säljare har erbjudit ingår i avtalet.
6

Fråga om registrering arrangemang. Vissa bilhandlare har samarbetat upp med Indiana presidium av motorfordon för att ge titel och registrering tjänster. Var medveten om att du kan bli skyldig att betala en liten avgift för denna bekvämlighet. Om inte, måste du hantera titeln och registrering i 31 dagar från inköpsdatum. För nya invånare i Indiana, har du 60 dagar att slutföra och skicka in titeln och registrering pappersarbete.
7

Ta bilen hem. Dealern kommer att förse dig med en tillfällig registreringsskylt. Den tillfälliga plattan är bra i 30 dagar och du kommer att få en permanent skylt med posten. Återförsäljare i Indiana har 21 dagar på sig att e-post du titeln och kommer att ge dig en 21-dagars utsaga, som anger att de kommer att leverera titeln inom 21 dagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77833.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.