Svenska Bil >> Auto Repair >> Däckslitage Tear >> Content

Hur man mäter Wheels för en auto

Ett sätt att anpassa din bil är att byta hjul och däck från beståndet hjul och däck som kom från fabriken. För att göra övergången, måste du känna dina hjul "mätningar. Vid mätning av dina hjul, kommer du att titta på fem saker: diametern på dina hjul, den bredden på din hjul, bulten mönster eller storlek, backsteg och offset. När du har dina mått, kan du besöka din lokala bildelar återförsäljare att individualisera utseendet på bilens hjul. Saker du behöver
Måttband
Visa fler instruktioner
1

bort dina hjul från bilen för den största lätthet att mäta. Mät diametern på dina hjul genom att placera i slutet av din måttbandet vid den yttersta kanten av din hjulet och kör den till hjulcentrum. Fördubbla mätningen att få diametern.
2

Mät över toppen av hjulet från insidan ytterkant till utanför ytterkant. Denna mätning är bredden av hjulet.
3

Bestäm din hjulets bultmönster genom att först räkna antalet bulthål. Detta är hur många bultar du behöver för att säkra dina hjul. Använd din mätare bult cirkel för att mäta storleken på bulthålet mönstret. Du kan också hitta mätningen för en fem bult hjul genom att starta mätning vid kanten av en bult hål, hoppa över nästa bulthål och avsluta mätningen i mitten av nästa hål. För fyra och sex bult hjul, starta mätningen i mitten av en bult hål, hoppa över ett hål och mät till mitten av nästa hål.
4

Figur mätning av backsteg för att bestämma clearance av hjulet i brunnen och hur mycket hjulet sticker ut av brunnen. Om din backsteg mätningen är avstängd, kan ditt däck skava mot insidan av karossen på toppen av hjulet väl, beroende på vilken modell av din bil. För att hitta denna mätning, lägga hjulet nedåt på marken. Lägg en linjal diagonalt från den inre flänsen, eller läpp, av hjulet på navet monteringsplatta. Mät längs linjal för att bestämma backsteg.
5

Figur din kompenseras genom att fastställa var dina hjul ansikte är i förhållande till läpparna av dina hjul. Din offset är antingen negativ, vilket innebär att ansiktet är bakom mitten av hjulet och har en "deep dish" look, positiv, vilket innebär att ansiktet är framför hjulcentrum, eller nollförskjutningen, vilket innebär att ansiktet är centrerad i fälgen. Beräkna din kompenseras genom att subtrahera linjen hjulcentrum (yttre fläns till inombords fläns mätning) från hjulet backsteg. Om backsteg är större än hjulet centrumlinje förskjutningen är positivt. Om backsteg är mindre än hjulets centrumlinje förskjutningen är negativt. En noll skillnad betyder noll offset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/tire-wear-tear/76165.html

Previous:
Next:

Däckslitage Tear

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.