Vad orsakar en snabb tomgång i en 1990 Chevy Suburban

Den långa massiva odjuret kallas Chevy Suburban erbjöds med en 5,7-liters i basmodellen,? Bifogas denna lilla blocket 350 var en fyra-växlad automatlåda. En snabb tomgång eller tomgång problem alls kan vara en svår sak att diagnostisera, men att veta de rätta platserna att leta och vad man ska leta efter kan hjälpa dig dechiffrera vad ditt problem är och hur man rättar till det. Någonstans finns det en lång lista nedskrivna av alla vanliga saker som kan leda till att du har en snabb tomgång på 350 motor, men de som vet mer om ämnet och har otaliga timmar av erfarenhet av gamla skolan diagnos, diagnos där skannrar gjorde " t berätta mycket, har varit snäll nog att skicka ner en liten bit av information som kan hjälpa dig att få din motor att hålla en rimlig tomgång. Vakuumledningarna

Extra luft in i motorn kan plockas upp av din grenröret absolut tryck eller MAP-sensor, och i ett försök att bibehålla rätt luft till bränsle blandningar kommer ECM kompensera med extra gas genom Spjällhus orsakar en högre än normal tomgång. Inspektera alla dina vakuumledningar för eventuella pauser eller avbrott. Du kan enkelt se om det finns ett vakuum läcka eftersom det är normalt åtföljs av en visselpipa eller tjut från där den ansluter till insugningsröret eller spjällhuset. Du bör också noga känna runt spjällhuset där den monteras på insugningsröret, eftersom de har varit kända för att läcka och ge extra luft i grenröret. Om du hittar en trasig eller frånkopplad vakuum linje du kan ansluta öppningen med fingret och motorn kommer att återgå till normal hastighet, men du behöver reparera vakuum linje eftersom den har ett syfte.

MAP Sensor

Monterad på passagerarsidan av brandväggen är MAP-sensor ansluten till insugningsröret via ett vakuum linje. ECM använder MAP-sensorn som motsvarigheten till en vakuummätare på insugsgrenröret. ECM är programmerad att veta att högre tryck och lägre vakuum kräver mer bränsle och lägre tryck och högre vakuum kräver mindre bränsle, ECM använder också MAP sensor för Ignition timing. Om du upptäcker att din tändningen är något utanför, eller om du har en liten miss, kan det vara en felaktig MAP sensor. Sond tråden närmast brandväggen med en voltmeter och rikta det motsatta leder till en bra jord. Med nyckeln på och av tändningen, bör kartan sensorn läser jordens naturliga atmosfäriska trycket som anses högt så skall sensorn produktionen nära fem volt. Med motorn igång spänningen ska variera från 1 till 2 volt.
Gasspjällssensor

gasspjällssensorn är monterad på spjällhuset motsatsen gasreglaget och kryssning koppling. Spjällhuset fungerar via en signal spänning från ECM och varierar från 1,25 till 5 - volt. Sensorn är kontrollen genom mekanisk koppling till vridspjällsventilen inuti spjällhuset. Du kan testa utspänningen genom sondering tråden närmast brandväggen till en känd god jord. Med nyckeln på och av motorn utan gaspådrag ingång, bör utspänningen vara 1.25 och tillämpas fullt gaspådrag bör läsa 5 volt. Allt utanför detta område, särskilt med noll gaspådrag ingång räknas som ett fel på en sensor och är sannolikt orsaken till din förhöjd tomgång. Addera kans temperatursensor

kylvätsketemperatur sensorn hänför temperaturen på motorns kylmedel till ECM så att motsvarigheten till en choke kan appliceras vid lägre motortemperaturer. Din kylvätska temp sensor, om alltför smutsiga eller rapportera fel läser ECM kanske tror att motorn är för kall och framkallar en högre tomgång för att öka motorns temperatur, precis som när du först startar bilen. Kylvätsketemperaturen Sensorn är placerad på topplocket mot framsidan av motorn och har en enda tråd kontakten. Kontrollera resistansen i givaren vid 70 grader ska du få 3400 Ohm och vid 100 grader ska du få 1800 Ohm. Vid motorns arbetstemperatur eller 210 grader ska du få 185 Ohm. Om dessa värden en inte stämmer med din test, måste du byta ut sensorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68792.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.