Hur vill växla från Band och Sensor TPMS till ventilspindeln TPMS

däcktryck övervakningssystem (TPMS) låta bilen för att rapportera trycket för varje enskilt däck. De två vanligaste TPMS system är band-installerade och ventil-installerad. Band-installerade TPMS är fästa ratten i bilen med ett band åt runt omkretsen av den inre kanten. Ventil-installerade TPMS är anslutna till ventilskaftet av fordonet. Nya modeller av fordon som har TPMS system integrerade i fordonet kan kräva återförsäljare tjänsten att initiera TPMS-systemet att känna igen nya sensorer. Kontrollera med din bilens tillverkare för att avgöra huruvida sensorer. Saker du behöver
Avbitare
Tänger
Skruvmejsel
flytande diskmedel
Visa fler instruktioner
Band Borttagning
1

Ta bort hjulet från fordonet. Tömma däcket.
2

Avlägsna sträng av en sida av däcket. Skjut däcket över fälgkanten. Lyft den andra pärlan över band-installerade TPMS. Skjut däcket över till ena sidan av fälgen, för full tillgång till bandet.
3

Ta bort bandet från hjulet. Mest fabriksmonterade band kräver att du klippa bandet. När bandet skärs, ta bort bandet från hjulet. Skär inte bandet genom TPMS sensorn.
Installation av ventil installerad-TPMS
4

Ta däckets ventil. Bänd kanterna på däckventilen bort från insidan fälgen med skruvmejsel. Inte förstör metallen av kanten med skruvmejseln. Tag i den främre av däckventilen med en tång. Tryck däckventilen genom fälgen tills den trycks igenom. Avlägsna och kassera.
5

Avlägsna TPMS hårdvaran, om tidigare installerad, om ersättande ventilskaftet.
6

Rengör hålet ventilspindeln med rengöringsmedel för att ta bort skräp. Smörj hålet med en liten mängd flytande tvättmedel.
7

Tryck upptill av ventilskaftet genom insidan av fälgen hålet. Tag i ventilspindeln med en tång och drag genom fälgen tills ventilen är placerad i hålet. Vrid ventilspindeln för att säkerställa att sittplatser är snäva. Inspektera ventilskaftet vid punkten för anslutningen för att säkerställa att materialet inte valsas.
8

Fäst TPMS hårdvara till botten av ventilskaftet. TPMS-systemet anslutningen varierar med tillverkaren. Läs instruktionerna som medföljer ansluten ventil TPMS.
9

Skjut däckvulsten över TPMS. Sätt tillbaka däckvulsten hela vägen runt kanten. Fyll däcket. Kontrollera för luftläckage.
10

Testa anslutningen om du använder en eftermarknad transceiver. Slå på fordonet och följa din TPMS tillverkarens anvisningar för att aktivera varje sensor.
11

återinitialisera TPMS-systemet om att ansluta TPMS till det fabriksinstallerade sändtagare. De flesta fordon som tillverkats efter 2007 kommer att kräva återinitiering genom viktiga koder. Konsultera fordonets tillverkare för specifika instruktioner, eller ta bilen till generalagenten för service.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98325.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.