Auto Däck Age & Säkerhet

Många grunda sitt beslut på när du ska byta sina däck på antalet miles däcken har använts. Emellertid är en ålder av däcket också en beaktande vid fastställande av säkerheten av däck. Funktion

Däck torka ut när de blir äldre, vilket gör dem mer mottagliga för Restposter även om de har relativt få miles på dem.
Tidsplan

BF Goodrich hävdar att däcken mer än 10 år gamla måste bytas. Om du har använt dina däck mer än fem år, bör du kontrollera dem varje år för sprickor.
Identifiering

Varje däck bör ha sin tillverkningsdatum stämplat på det som en del av DOT-koden. De två sista siffrorna står för året och de tidigare två siffrorna representerar den vecka på året. Till exempel innebär en DOT antal "4402" däcket gjordes i den 44: e veckan av 2002.
Varning

Om DOT-koden slutar i tre nummer i stället för fyra, representerar den sista siffran året och den tidigare två representerar veckan. Dessa däck är minst 10 år gammal och borde bytas ut.
Överväganden

National Highway Transit Safety Administration varnar att däck åldras snabbare i varmare temperaturer på grund av extra solljus. Dessutom sällan begagnade däck åldras snabbare än däck som används på en regelbunden basis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/tires/98090.html

Previous:
Next:

Däck

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.