Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Hur man kan öka bränsle körsträcka på en 2007 Ford Ranger

Som en kompakt pickup är 2007 Ford Ranger kan uppnå bättre betyg gas körsträcka än många större pickuper på marknaden. De exakta körsträcka kapacitet Ranger dock variera kraftigt beroende på utrustningsalternativ. Till exempel, en 2007 Ranger med en två-hjulsdrift, manuell-shift är 2,3 liters motor kunna hantera 24 mpg i staden och 29 på motorvägen. Samtidigt förvaltar en fyrhjulsdrift, med en automatisk växellåda och 4,0 motorn bara 15 och 19 mpg, respektive. Men oavsett vilken typ av 2007 Ranger du har, kan du öka sin körsträcka. Instruktioner
1

Lasta all onödig vikt från Ranger. Huruvida vikten är i form av last i sängen eller eftermarknaden delar läggs till lastbilen, kommer de extra pounds begränsa bränsleekonomi. Ju mindre din Ranger väger, desto bättre gas körsträcka det kommer att uppnå.
2

Kör din Ranger i en långsam och stadig takt. Ju snabbare du kör, desto mer gas lastbilen kommer att använda. En Ranger är inte den mest aerodynamiska bilen på vägen. Den Rangers motor och transmission är också dåligt lämpade för höga hastigheter. Håll hastighetsmätaren i 60 mph och skär ut plötslig inbromsning och snabb acceleration.
3

Utnyttja Rangers overdrive och kryssning styrfunktioner. Overdrive, speciellt på motorvägen hastigheter, kommer att minska motorns varvtal, vilket innebär att motorn inte arbetar så hårt eller bränna så mycket gas. Farthållare, under tiden, kommer att begränsa plötsliga skurar av acceleration, vilket också avfallsbränsle.
4

Kontrollera luften i alla fyra av dina Rangers däck. Se till att de är helt uppblåst och tillföra luft till däcket om det är lågt. Enligt siffror postat av Federal Trade Commission, får för lågt lufttryck stå för så mycket som en 3-procentig förlust i gas körsträcka. Också undvika frestelsen att installera större däck på din Ranger, eftersom de väger mer och kan kasta av noggrannheten i hastighetsmätaren.
5

Använd Ranger fyrhjulsdrift endast för svåra terrängförhållanden eller dåligt väder körning. Annars kör lastbilen i fyrhjulsdrift bränna större mängder bränsle. Motorn ger kraft för två hjul är mycket effektivare än att ge kraft för fyra.
6

Följ ett regelbundet underhåll schema. Kontrollera Ranger oljan ofta och byt oljan vid ca 3000 mil intervall. Byta till en syntetisk olja kan ytterligare förbättra motorns verkningsgrad, vilket förlänger dess livslängd och utöka sin gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135473.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.