Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Gas Mätarställning Technology

För många förare är gas körsträcka är en av de viktigaste faktorerna för att köpa en ny bil eller lastbil. Bränsleekonomi är en produkt av många olika faktorer, av vilka endast några är under förarens kontroll. Ny teknik lovar bättre bränsleekonomi och bränsle kostnadsbesparingar för förare som väljer sina fordon klokt. Design

Några av de mest effektiva tekniken för att förbättra gas körsträcka involvera design process genom vilken nya bilar kommer till marknaden. Designers med tillgång till virtuella 3D-modellering och vind simulatorer tunnel kan perfekt mönster att skära genom luften med minimalt luftmotstånd. Material som kolfiber och aluminium kombinerar styrka och låg vikt, minska belastningen en motor måste bära och därmed öka gas körsträcka.
Motor

annan grupp av tekniker att spela in bränsleeffektivitet innebär utformningen av en bils motor. En av de största förbättringarna i fråga om bränsleekonomi och effektuttag inträffade när biltillverkare började ersätta förgasare med elektronisk bränsleinsprutning, som använder en dator för att bestämma mängden bränsle att injicera in i motorn baserad på bilens hastighet och förarens input. Datorstyrd tändningsmatris hjälper också körsträcka öka gas.
Hybrider

Hybrid-elbilar utgör en av de mest dramatiska sätt att öka gas körsträcka. De kombinerar en elmotor och batteripaket med en gasmotor. Under bromsning och downhill kör, bilen lagrar energi, som annars skulle gå till spillo, i batterierna för att driva elmotorn och bistå gasmotor senare. Den lägre effektbehov på förbränningsmotorn betyder högre körsträcka tillsammans med gott om kraft.
Impact

gas körsträcka teknik har flera olika effekter på förare och miljö. Bilar som förbränner mindre bränsle producerar också färre skadliga koldioxidutsläpp och därmed bromsa den globala uppvärmningen. Dessutom driver lägre efterfrågan på bensin ner priset på gas och olja. Förare med bränslesnåla fordon spara pengar baserat på priset på bränsle, som klassar klättra, chaufförer som får över genomsnittet gas körsträcka spara ännu mer jämfört med förare av konventionella fordon
Alternativ
<. br>

Trots framgångarna med tekniker som förbättrar gas körsträcka, miljöbilar erbjuder en möjlighet att ta bort behovet av bensin. Utökad räckvidd elfordon drivs helt och hållet på batteri, med en liten gasmotor ladda batterierna endast om de blir uttömda på en lång bilresa. Vätgas cell bränslen använder flytande väte för att producera en elektrokemisk reaktion som laddar ett batteri och ger utsläpp av enbart vattenånga. Andra försök och utveckling fordon använder spannmålsetanol och naturgas som bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135328.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.