Svenska Bil >> bränslen >> bensin >> Content

Vad orsakar Oljepriset förändras?

Olja är en av världens mest populära råvaror. Olja omvandlas till bensin som driver våra fordon och flygplan, olja är också en primär komponent vid tillverkning av plast. Oljepriset är strikt kontrollerat av de nationer som producerar det för att maximera sin potential vinst. Det finns andra frågor som påverkar priset på olja samt, inbegripet investerare, konflikter världen och frågor om tillgång och efterfrågan. Utbud och efterfrågan

När efterfrågan ökar, oljeproducerande nationer minska utbudet i syfte att öka värdet på den begränsade oljan finns på marknaden. Som ett resultat, under tider när konsumenterna är benägna att köpa mer gas, t.ex. under sommarmånaderna, kommer det oftast plötsliga höjningar av priset per gallon. När konsumenterna sluta köra, flyga eller delta i andra aktiviteter som kräver olja, kommer priserna stabiliseras eller lägre som utbudet är inte längre betraktas som värdefullt.
Spekulanter

Oil spekulanter investera i olja eller framtida avtal när priset på varan är låg och sälja den högt för att få en vinst. Många känner att spekulanter är ansvariga för att höja eller sänka oljepriserna, eftersom de har ett egenintresse i att kontrollera tillgång och efterfrågan. Detta innebär att de kommer att hålla varan kommer in på marknaden i syfte att öka efterfrågan och därmed höja priset. Även spekulant aktiviteter och oljemarknaden inte direkt regleras och övervakas som börsen är, så det är svårt att förstå hur mycket av en påverkan och inflytande spekulanter har på oljepriset.

geopolitiska konflikter

Konflikter i oljeproducerande länder och /eller områden i världen kan göra att oljepriset att stiga från bristande tillgång på oljeraffinaderier, varvid transportmöjligheter inaktiveras, och oljan är inne i intresse att skapa konflikter och orsakar ekonomisk disharmoni i andra delar av världen. Till exempel, orsakade Israels hot att slå nationen Iran med missiler en gallon olja att stiga i juni 2008. Priset per fat gick från ca $ 138 vid början av juni till $ 150 i juli. År 2002 orsakade oroligheter i Venezuela oljepriser runt om i världen att stiga. Konflikter kan påverka utbudet av olja genom att minska de metoder för överföring av varan till konsumenter som kommer att orsaka ett högre pris som utbudet eller förutsagda utbudet minskar.
Naturkatastrofer

Naturkatastrofer såsom orkaner eller tornados, kan kraftigt påverka oljepriset. Oljeraffinaderier, kan borrutrustning och transport system skadas och begränsa verksamheten när naturkatastrofer drabbar oljeproducerande områden i världen. Orkanen Katrina skadat några raffinaderier i Gulf Coast som påverkat utbudet och en effekt på gaspriserna. Oljejätten Valero Energy Corp uppgav att orkanen Rita, som hotade att skada raffinaderier i Texas Gulf Coast, möjligen skulle ha höjt gaspriserna från $ 2,77 per gallon till över $ 3.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/fuels/gasoline/135250.html

Previous:
Next:

bensin

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.