Svenska Bil >> Driving Safety >> Trafik Biljetter >> Content

Kan jag köra min jeep med dörrar utanför

Enligt Chrysler koncernens hemsida, "Körning med dörrarna off är en medfödd riten av att äga en Wrangler Unlimited: frigående friheten är oöverträffad." Jeepar fortsätter att ha en robust, äventyrlig rykte och många förare frossa i anpassningsförmåga en jeep, som att köra bil utan dörrar. Men du kanske undrar om det är lagligt att köra på gator och vägar med borttagna dörrar. 50 stater = 50 olika trafikregler

Uniform Vehicle Code (UVC), allmänt känd som regler av vägen, är en "nationell riktlinje för enhetliga lagar statliga trafik och lokala förordningar," enligt National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). UVC sätter standarder som påstår använda och modifiera efter behov för att skapa sin egen uppsättning av trafikregler och bestämmelser. Därför är det viktigt att kontrollera dina lokala lagar, men kraven i ditt område kan vara liknande de som beskrivs här för delstaten Washington.
Original fordon som tillverkas skick
< p> I Washington, ska den reviderade koden för Washington (RCW) 46.37.517 anges att "Huven, huv lås, huv fästen, dörrar och dörrlås hållas i ett skick som är tillräcklig för att säkerställa korrekt arbetar lika på tiden ursprungliga fordonets tillverkning. " Om en Jeep bibehålls exakt som tillverkats i gott skick, med dörrar som gjorts för att enkelt loss, verkar det rimligt att hävda att det är lagligt enligt denna regel för att köra utan dem.

backspeglar krävs

RCW 46.37.400 anges att "Varje fordon skall vara utrustade med en spegel monterad på vänster sida av fordonet och så placerade att reflektera till föraren en vy av motorvägen för ett avstånd av minst två hundra meter bakom sådant fordon "och även" med en extra spegel monterad antingen inuti bilen ungefär i mitten eller utanför fordonet på höger sida och placerade så att återspegla föraren en bild av motorvägen för ett avstånd av minst två hundra meter bakom ett sådant fordon. " I huvudsak är backspeglar krävs på vänster sida och antingen inne i mitten av vindrutan, eller på den högra sidan. Löstagbara backspeglar finns tillgängliga för jeepar, när dörrarna är avstängda, för att uppfylla detta krav Addera Washington administrativ kod:. Dörrlås

enda annan trafik lag i Washington relaterade till dörrar täcker ämnet dörrlås. "Varje sluten motorfordon utrustat med sidodörrar som leder direkt in i ett fack som innehåller en eller flera sittplatser boende måste vara utrustad med dörrlås som är fast och automatiskt säkra dörren när man trycker stängt och som tillåter varje dörr kan öppnas både från insidan och utanför, "RCW påstår. Uppenbarligen gäller detta när dörrarna är fästa på ett fordon, men tar inte upp ämnet i ett motorfordon utan dörrar. Din tolkning kan skilja sig från lokala brottsbekämpande åsikt, men att känna till lagen kommer att informera ditt beslut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/traffic-tickets/149823.html

Previous:
Next:

Trafik Biljetter

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.