Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Tips >> Content

Hur Säkerhetskopiera en Rig Traktor

Säkerhetskopiera en traktor, eller "stor rigg," är helt annorlunda från att säkerhetskopiera en bil. Det kräver omfattande praxis, tålamod och avancerad planering för varje mindre korrigering göras vid ratten under uppbackning processen. När du säkerhetskopierar, bör du alltid välja den säkraste metoden för att få jobbet gjort för att undvika olyckor. Lär dig att säkerhetskopiera en stor rigg endast efter att ha studerat rig blinda fläckar vid säkerhetskopiering. Saker du behöver
traktortrailer
Visa fler instruktioner
1

Börja säkerhetskopiera sekvensen genom att förstå och ständigt komma ihåg att rattrörelser som krävs för att ratten när du flyttar bakåt är precis motsatsen till det som krävs när du flyttar framåt. Du ska vrida ratten åt vänster för att göra baksidan av släpet sväng till höger. Minnas detta omvända förhållande i alla lägen vid backning är den enskilt svåraste delen av säkerhetskopieringen att bemästra.
2

Välj ett mål poäng för din back-up proceduren med att bestämma var hytten eller traktorn bör vara när du är klar säkerhetskopierar. Om hytten och släpet ska riktas rakt när du är klar säkerhetskopierar, är detta känt ett rakt bakåt. När hytten är i vinkel mot släpet, kallas detta en "kapade" konfiguration.
3

Jaga framsidan av trailern med baksidan av hytten medan säkerhetskopiering av vrida ratten fram och tillbaka mellan den motsatta riktningen för avsedd släpvagn rörelse och samma riktning som den avsedda vagnen rörelsen. Detta fram och tillbaka korrigering kommer att minska mängden av "jack" i hytten och släpet inriktning, men kommer också att göra att placera slutet av trailern precis där du vill ha det mycket svårare. Denna konstant över-korrigering är det största misstaget rookies gör när man lär sig att backa upp en stor rigg.
4

Kom ihåg att backspeglar bara ge en bild av den bakre delen av vagnen när den i rak konfiguration . Använd speglarna bugg view (små kupolformade speglar sitter på undersidan av backspeglar) för att visa sidorna på vagnen när den kapade konfigurationen. Rumsuppfattning är kritisk så att du kan komma ihåg var hinder och hinder är långt efter att de har försvunnit från speglarna.
5

Övervaka taket på trailern medan du backar. Olyckor med taket på trailern är vanliga, såsom slående luftledningar, eller kontakta lågt hängande bygga distanser. Fortsätt att vända tills släpet stötfångaren är vid den önskade målpunkten, sedan stopp.
6

Park den stora riggen i en fickparkering plats genom att flytta vagnen framåt och bakåt flera gånger så att fordonet är i rak konfiguration när den är klar. Den repetitiva stöttning av hytten för att slutföra denna manöver är källan till många olyckor som föraren försöker att trä hytten mellan trottoaren och en parkerad bil samtidigt som du vrider kraftigt. Denna typ av parkering rekommenderas inte för nybörjare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-tips/149121.html

Previous:
Next:

Driving Tips

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.