Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Specifikationerna för 2001 Toyota Highlander

Den 2001 Toyota Highlander var en medelstora crossover som infördes för denna modell år. The Highlander var den första bilen-baserade medelstora crossover SUV att vara tillgänglig i Nordamerika, enligt Toyota. The Highlander kom i en bas-och V6-modellen. De två modellerna skiljde främst på grund av den ökade motoreffekten i V6-modellen. Motor

basmodellen av 2001 Toyota Highlander kom med en 2,4-liters I4 motor med 155 hästkrafter. Den V6 trim nivå var utrustad med en 3,0-liters V6-motor som hade 220 hästkrafter. Basmodellen uppskattades att få 22 miles per gallon i staden och 27 på motorvägen. V6-motorn var inte så ekonomiskt på gas, att få uppskattningsvis 19 miles per gallon i staden och 23 miles per gallon på motorvägen. En fyrväxlad automatlåda var standard på båda modellerna. Bränslet kapaciteten var 19,8 liter, och heltid fyrhjulsdrift var också standard med diffspärr.
Drivlina

Elektronisk stabilitetskontroll kom utrustade på 2001 highlander tillsammans med en främre och bakre krängningshämmare. Chocker gas-tryck, och de främre och bakre fjädrar var coil-typ. Rack-och-pinion styrning kom utrustade på basen och V6 modeller och fyrhjuliga låsningsfria skivbromsar var standard på 16-tums hjul silver stylade hjul. Hjulbasen på Highlander mätte 107 inches, vilket gav Highlander en 18,7-fot vändradie.
Safety

Airbag passagerare kom standard samt som seat-monterade sidokrockkuddar. Sidokollision barer installerades också och är avsedda att absorbera en del energi vid en kollision för att minska påverkan och potentiella skador på passagerare och förare. Extra funktioner ingår också tändning inaktivera och ett säkerhetssystem med ett överfallslarm.
Dimensioner

fyra dörrar, fem personer kapacitet Highlander hade 38,5 kubikfot av interiör last lagring och 81,4 kubikfot inre lastutrymme då de bakre sätena var nedfällda. Den yttre längd mätte 184,4 inches. Bredden mätte 71.9 inches och hade en yttre höjd på 66,5 inches med tillvalet takräcket installerad. Dess bruttovikt var cirka 3800 kg. 2007 Highlander hade förmågan att dra £ 3000. på basmodellen och 3500 kg. på V6 upplagan. Interiören främre benutrymme uppmätt 40,7 inches och 36.4 inches av bakre benutrymme.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119886.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.