Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Om Hyundai Tucson

Den sydkoreanska märket Hyundai Tucson introducerades för 2005 års modell som en kompakt crossover sport utility vehicle. Hyundai var en eftersläntrare till SUV-marknaden, och Tucson var biltillverkaren första kompakta att greppa en nisch där. Identifiering

flesta stadsjeepar, fram till början av 2000-talet, var lastbil-baserade. De byggdes på ett lastbilsflak och såg och hanteras som en lastbil. Crossover, dock har truck-liknande styling, men besitter egenskaperna för hantering av en personbil. Hyundai utformat den kompakta Tucson specifikt rikta denna marknad crossover nisch, och att komplettera de redan befintliga Santa Fe SUV.
Typer

Hyundai Tucson erbjuds i tre utföranden alternativ: basen all-wheel-drive manuell växellåda utrustat GL, mitten-nivå GLS och top-of-the-line Limited, som är full av lyxiga utnämningar. GL har 16-tums lättmetallfälgar, all-wheel skivbromsar och uppvärmda sidospeglar som standardutrustning. Den drivs av basen 140-hästkrafter, två-liters, fyrcylindrig motor. Den GLS får alla GL funktioner, plus en 173-hästkrafter 2,7 V-6 och fyra-växlad automatlåda. Den Limited är utrustad med en taklucka, high-end ljudsystem, lädersäten och en valfri navigationssystem, enligt Edmunds.com.
Specifikationer

Den 2009 Hyundai Tucson är placerad på en kort 103,5-tums hjulbas och mäter bara 170,3 inches lång. Det står högt på 70.7 inches, liksom de flesta vanliga stadsjeepar, med en markfrigång på 7,7 inches. Den Tuscon är 70.7 inches bred. Den lastkapacitet, med baksätena nedfällda, är 65,5 kubikfot. Den kompletta inre volym är 102,6 kubikfot, och tjänstevikten är betyget £ 4475.
Överväganden

Tuscon lider maktfrågor. Med tanke på dess vikt - speciellt om det är fullt lastad - med 140 hk i-line fyrcylindrig (med en otillräcklig £ 136-fötter vridmoment) är inte upp till uppgiften. Den V-6 med 178 pund fötter vridmoment biljettpriser lite bättre, även om dess långväga prestanda är överlägsen den fyrcylindriga versionen. Fördelen är dock att Tucson kommer med en 10-year/100 ,000-mil drivsystem garanti. Addera Safety

2009 Tucson har tjänat fem stjärnor av fem i alla kategorier i regeringen fram och sido krocktester. I separata försök, var en "acceptabel" betyg ges till Tucson av Insurance Institute for Highway Safety i sidan och framifrån krocktester. Det fick en "bra" betyg i bakre krocktester, men rankades "Poor" i tester tak deformationszoner.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119005.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.