Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Chevy Apache fabrikens specifikationer

1955 Chevrolet lanserade sin "Task Force" design för sin linje av Chevrolet Trucks. Med en ny kropp design som Chevrolet importerades från sina personbilar, blev arbetsgruppen snabbt en favorit i stil och prestanda. En del av arbetsgruppen är "Chevy Apache." Infördes 1958 och upphörde 1959, gjorde Apache fortfarande ett varumärke, även den såldes endast i två år. Funktioner och design

1959 Apache är en tvådörrars lätta pickup som rymmer två passagerare. Den 1959-modellen presenterade ett nytt utseende, ny inredning, och ingår fem olika organ färger att välja mellan. Några av dess funktioner är slanglösa däck, hög nivå invändig ventilation, och dubbla strålkastare. Som med alla Task Force modeller, Apache också hade "Sweep-Sight Vindruta," en wrap-around vindruta som Chevy införs som ett första i pickup lastbilsmarknaden. Den "Fleetside" stil gjorde också sin debut 1958 och fortsatte på i 1959 modellerna.
Prestanda och köregenskaper

Samtliga modeller levereras med en "Easy Ball- Gear "styrsystem. Standarden drivlinan för Apache 1959 är en 116 hästkrafter V-6 motor med tre-växlad manuell växellåda. Den Apache 1959 kan utrustas med GM designats-fyrhjulsdrift som endast introducerades 1958. En annan uppgradering var tillgänglig för luftkonditionering. Märkt som "Cool-Pak," var denna fabrik-godkända system installeras av återförsäljare. Det läggs också "posi-dragning" uppgradering för bättre hantering och säkerhet. Flera motor uppgraderingar var med i 1959 Apache och den största motorn finns som var utrustad var den 185 hästkrafter 283 V-8 motor. Servostyrning och servobromsar sattes också, och överväxeln för halv-tons modellerna infördes också.
Pris och tillgänglighet

Eftersom Apache är hälften ett sekel gammal del människor anser att modellen som en antik, hämta bra priser om pickup tillstånd är utmärkt. För den vanliga Apache, varierar priset från $ 3.000 till $ 10.000 som av 2010, medan den helt återställd eller all-ursprungliga modellen i gott skick varierar från $ 19.000 till $ 40.000 som av 2010. Vissa nyskick Apaches har auktioneras ut med ett start bud på runt $ 100.000.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119527.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.