Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man bogsera med en Jeep Wrangler säkert

Jeep Wrangler är en av de mest mångsidiga SUV (Sport Utility Vehicles) på marknaden, och med mer än 2.000 pounds av dragkapacitet, också är en av de mer kraftfulla för sin storlek . 2010 års modell har ett komplext automatiserat system, Trailer Sway Control (TSC), som styr oscillationen. TSC hjälper också minska trailer gungning och förbättrar hanteringen, även om du är bogsering en båt eller husbil. Om du har liten erfarenhet av körning med släpvagn, bör du lyssna några försiktighetsåtgärder förväg. Instruktioner
1

Kontrollera på din statens lagar om bogsering, liksom lagar i någon annan stat du kommer att köra igenom. På de flesta ställen, måste din släpvagn registreras med en avdelning av motorfordon och har arbetat bakljus och bromsljus.
2

Bestäm om vikten av vad du bogsering inte överstiger Jeep maximala dragkapacitet. Andra faktorer spelar in när man gör en sådan beräkning, inklusive motorns hästkrafter och vridmoment och dina bromsar. Du bör överväga att installera surge eller elektriska bromsar släpvagn, särskilt om din brutto släpvagnsvikt (GTW) överstiger 2,000 pounds.
3

Välj rätt skumt att passa storleken på vad du bogsering . En Klass III skumt är lämplig för släpvagnar med upp till 5000 pounds medan en klass IV skumt ska användas om du dragande en båt, husbil eller något upp till 7.500 pounds. De flesta fordonsägare kommer att installera Klass III som det får jobbet gjort för det mesta. Kontrollera skumt bruksanvisning för mer specifika monteringsanvisningar, inklusive rätt skumt höjd.
4

Kör långsammare och mer på defensiven än du normalt skulle, som ni förmodligen dragande en multi-tons vagn som ger lite utrymme för fel. Ge dig själv en betydande utrymme mellan fordon för bromsning. Överkompensera på svängar och filbyten och vara uppmärksam på blåsiga förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119692.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.