Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1977 Jeep Cherokee specifikation

Jeep har använt namnet Cherokee på några av sina modeller. År 1977 var det en sportig paket för Wagoneer, vilket var en lastbil-baserade, fyrdörrars vagn med fyrhjulsdrift. Den Cherokee paketet på Wagoneer var en tvådörrars när den presenterades 1973, och 1977 blev en fyrdörrars med fyrhjulsdrift med automatisk växellåda finns. Motorer

Flera konfigurationer av motorer och växellådor fanns tillgängliga för 1977 Jeep Cherokee. Den sexcylindriga motorn hade 258 cubic inches som sätter ut 110 hästkrafter. Det fanns med en tre-växlad manuell växellåda, en fyra-växlad manuell eller en tre-växlad automatlåda.

360-kubik-tums motor som lägger ut 360 hästkrafter var den mest populära och hade flest alternativen . Det var en två-eller fyra-FAT förgasare på denna V-8 motor. De två-fat hade 130 hästkrafter och fyra fat hade 170.

Största motorn var 401-kubik-tums V-8 som lagt ut 195 hästkrafter. Tre-växlad manuell eller automatisk växellåda fanns tillgängliga.
P Alla av dessa fordon hade heltid eller deltid fyrhjulsdrift. Addera Mått
< p> Måtten var väsentligen desamma för alla modeller av denna off-road sports utility vehicle. Jeep Cherokee var 183 inches lång, 75,6 inches bred och 67 inches tall. Fordonet vägde mellan 4,065 pounds och 4414 £. Vad gjorde den unik var att det var en stor bil, men ändå en off-road bil som kunde gå någonstans.

Cherokee sprang på regelbunden gas och hade en 21,9-liters tank och fick mellan åtta och 10 miles till gallon. Samtliga fordon hade en hjulbas på 118 inches och en vändradie på 37,7 meter. Fordonet säljs mycket bra fram till oljekrisen 1979.

Suspension ingår lager bladfjädrar i fram och bak, samt spiralfjädrar på framsidan. Fordonet körde på 7-tums med 15-tums hjul med 215/70R15 däck.
Utrustning och prestanda

Jeep Cherokee säljs till ett grundpris av $ 10.500. Standard funktioner var radialdäck, luftkonditionering, tilt ratt och farthållare. Även standarden var en AM /FM stereo och ett val mellan en CB-radio och en bandspelare.

Elektriska fönsterhissar, lås och säten var också tillgängliga som optioner. Skålade säten var standard, och läderklädsel på instrumentpanelen var också standard. Exteriör paket ingår valfria trä trim, träfibrerna takräcke, och aluminiumhjul.

Som en stor terrängbil, var Cherokee inte känd för acceleration eller hastighet. Den hade en topp-slutet hastighet mellan 100 och 117 miles per timme. Den sexcylindriga skulle komma till 60 miles per timme i 19 sekunder, medan åtta-cylindrig med fyra-FAT förgasare kunde komma dit på 14.2 sekunder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119485.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.